İLİŞKİLERİNİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ YERİNE İÇ YÜZÜNE ODAKLANMAK

İLİŞKİLERİNİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ YERİNE İÇ YÜZÜNE ODAKLANMAK


Gönül ilişkilerine yakın çekim


Gönül ilişkilerinin dinamiği, ilişkiyi yaşayan insanların ruh haline bağlı olarak iniş ve çıkışlar gösteriyor. Bu iniş ve çıkışlar, her ilişkide farklı reaksiyonlarda vücut bulabiliyor. İlişkinin ömrüne doğrudan etki eden bu reaksiyonlar ise, insanların yelpazesi oldukça geniş karakter özelliklerinin aynadaki yansımasından kaynaklanıyor. Her şeyin yolunda olduğunu düşünmek istediğimiz ama aslında 8.2 şiddetinde sarsılan ilişkiler, dışarıdan bakıldığında mükemmel bir çift gibi gözüken ama iç dünyasında birbirini tam güç iten kutuplara dönüşen insanlar ve daha nicesi, ilişkinin karanlık taraflarına örnek teşkil ediyor.

Sonuç olarak ilişkiler, hayatın ta kendisi gibi asla toz pembe değil ve mükemmele ulaşmak imkansıza yakın. Bu durumu kabullenmek, günümüz dünyasının ilişki standartlarından minimum şekilde zarar görmemizi sağlayabilir.

Los Angeles’lı yönetmen Sam Boyd’un 19 dakikalık mockumentary tarzındaki kısa filmi In a Relationship, yukarıda bahsettiklerimizi çok güzel bir şekilde paketliyor. Biri cicim zamanlarında, diğeri ise uzun süredir birlikte olan iki çiftin hikayesine odaklanan başarılı kısa filmde, Fifty Shades of Grey’in yıldızı Dakota Johnson ve Nicholas Braun yer alıyor.

Aslında hepimizin bildiği ama çoğu zaman görmezden gelmek istediği ilişki dinamiklerinin önümüze bir kez daha servis edilmesi adına izlenmesi faydalı olabilir.