IPHONE 1 İLE GÜNAH ÇIKARMA SEANSI SUNAN SANAT GALERİSİ

IPHONE 1 İLE GÜNAH ÇIKARMA SEANSI SUNAN SANAT GALERİSİ


Halk için sanat


Amsterdam’da Govert Flinckstraat 145 adresinde bulunan Indebt Studio isimli galeri, son sergisi 0642764284 ile kimseye itiraf etmediğiniz sırlarınızı ifşa edebileceğiniz teknolojik bir günah çıkarma seansı düzenliyor. 0642764284, galerideki plastik torbanın içine konulup bir camekanın içine hapsedilen iPhone 1’a ait bir numara. Şarj aletine bağlı telefona kimse dokunamıyor, gelen mesajları okuyamıyor; ancak dileyen herkes numarayı arayıp sesli mesaj bırakmak suretiyle içini dökebiliyor.

Galerinin sahibi ve 0642764284 isimli sanat eserinin mimarları 23 yaşındaki Noah Latif Land ile Ciro Dublos, biri cinayet gibi uç bir şey bile itiraf etse bunun telefonla birlikte mezara gideceğini söylüyor. Cep telefonları sayesinde herkesin neredeyse daima ulaşılabilir olduğu bir zamanda sürekli çalsa da cevaplanamayan bir cep telefonu fikrini cezbedici bulan ikili, Apple’ın logosunu yasak elmaya benzetiyor. İlk iPhone ile hayatlarımızın teknolojiye boğulduğunu düşünen ikili, Apple’ın yasak elmasının sonun başlangıcı olduğuna inanıyor.

Eğer itiraf edeceğiniz bir şeyler varsa ve 0642764284 numarasını aramayı düşünüyorsanız, başına Hollanda’nın alan kodu olan +31’i eklemeyi unutmayın…