ÖĞRENCİLERE BEDAVA KONAKLAMA SAĞLAYAN HUZUREVİ

ÖĞRENCİLERE BEDAVA KONAKLAMA SAĞLAYAN HUZUREVİ


İnsanlık ölmemiş


Bundan iki yıl önce öğrenci olan Onno Selbeach, Hollanda’nın Deventer şehrinde bulunan Humanitas huzurevinin yöneticisi Gea Sijpkes’e e-mail göndererek genç ve yaşlı nüfus arasındaki köprünün temellerini attı. Okulunun yurdundaki kötü koşullardan ve yüksek sesten şikayet eden Selbeach, huzurevinin yöneticisine alışılmışın dışında bir teklifte bulundu. E-mail trafiği sonunda Humanitas, çevre üniversitelerdeki öğrencilere huzurevi sakinleriyle ayda 30 saat geçirmeleri şartıyla bedava konaklama sağlayan bir ev haline geldi.

Halihazırda altı öğrenciye ev olan Humanitas’ta 160 tonton nine ve dede ikamet ediyor. Öğrenciler, yaşlı ev sahipleriyle ayda 30 saat vakit geçiriyor ve yalnızlığın ölüm oranını arttırdığı düşünülürse onlara bir nevi gençlik iksiri oluyor. Yaşlılarla dizi izleyen, sohbet eden, onlara doğum günü partileri düzenleyen, bilgisayar kullanmayı ve hatta graffiti yapmayı öğreten gençler, hayatının son çeyreğindeki bireylerde The Curious Case of Benjamin Button etkisi yaratıyor.

Daha önce Lyon, Cleveland, Ohio ve Barselona gibi şehirlerde de örneklerine rastlanan uygulamayı Türkiye’de de görmeyi temenni ediyoruz…