TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINI DÜRÜSTÇE ELE ALAN POSTERLER

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINI DÜRÜSTÇE ELE ALAN POSTERLER


Bazen fişi çekmek gerek...


Çok geriye gitmemize gerek yok, bundan 10 yıl önce cep telefonu ve bilgisayara bağımlı olmayan hayatlarımız vardı… Her dakika Instagram’ı kontrol etmeden, Facebook’ta durum güncellemesi paylaşmadan ve Twitter’dan son dakika haberlerini öğrenmeden de hayatta kalabiliyorduk. Artık en büyük hobimiz biri aradı mı diye telefonumuzu kontrol etmek ve en büyük korkumuz ise şarjımızın yüzde 20’nin altına düşmesi. Teknoloji bağımlılığımız ciddi seviyelere ulaştı; ancak ne yazık ki biz henüz durumun vahametinin farkında bile değiliz…

İngiltere’de ikamet eden sanatçı Ajit Johnson, #This_Generation isimli çalışmasında teknoloji bağımlılığını ele alıyor ve bunu hayli çarpıcı posterlerle anlatıyor.

Flört edilen kişinin son görüldüğü zaman bir ajan edasıyla sıkı takibe alınırken, hevesle alınıp rafa kaldırılan o kitaptan bir daha haber alınamaz…

Sosyal medya çağında aşkı bulmak ne kadar kolaysa, birinden ayrılmak o kadar zordur. Eski sevgili gönülden uzak olması için Facebook’tan bloklanmak suretiyle gözden de uzaklaştırılır.

Elektrik kesintisinde duş alıp saçlarını kurutamayacağı için değil de, şarjı bitiyor diye endişelenen bir jenerasyon için sınırsız internet, sınırlı sudan önemlidir.

Mesaj yazarken yürümeye çalışan insanlar, sinyal vermeden dönüş yapan arabalardan daha tehlikeli olabilir.

Fotoğraf albümlerinin yerini Instagram profillleri alırken, düğün davetiyelerinin yerini de Facebook davetleri alır.

WhatsApp, her iki dakikada bir kontrol edilir. Mert/Lara’nın sohbeti açılır. Son Görülme: 15:02 birden Çevrimiçi’ne dönüşür ve sonra “Yazıyor…” olur. İşte o an arka planda Rafet El Roman’dan Seni Seviyorum çalmaya başlar.

Soyadının yalnızca birini Facebook’tan eklerken önem taşıdığı günümüzde, ev adresiniz de en çok vakit geçirdiğiniz Facebook’taki kullanıcı adınızdır.