TERLEDİKÇE DAHA DA GÜZEL KOKMANIZI SAĞLAYAN PARFÜM

TERLEDİKÇE DAHA DA GÜZEL KOKMANIZI SAĞLAYAN PARFÜM


Bilim insanlarından müjdeli haber


Yaz aylarının yaklaşmasıyla, sıkıntı verici bir gerçekle tekrar yüzleşmek durumundayız. Özellikle toplu taşıma araçlarında burnumuzun direğini söküp atan ter kokusu, yakında ülkemizde vizyona girecek. Hiç para ödemeden faydalanmak durumunda kalacağımız bu hizmet, çok kısa süre içerisinde hayattan soğumamıza sebebiyet verecek. Kimi zaman kendimiz de bu kokuların yayılma kaynaklarından biri olmanın haksız gururunu yaşayacağız.

Bu durumu aşmanın birkaç yolu var. Düzenli duş almak, ağır besinlerden uzak durmak, deodorant kullanmak gibi… Tüm bunları yapsanız bile, bünyenizin size hediyesi olarak ter kokabilmeniz mümkün. Kısa sürede etkisini kaybeden bir deodorantınız da varsa, vay halinize…

Peki bilim ne yapıyor? Uyuyor mu? Hayır, çalışıyor.

Queen’s Univeristy Ionic Liquid Laboratories çalışanları, terledikçe daha güzel kokmanızı sağlayan bir parfüm üzerinde çalışıyor. Bu özel parfümün özütü, siz terledikçe aktif hale geliyor. Yani siz ne kadar çok terlerseniz, parfüm de o kadar fazla kokuyor. Bünyesinde bulunan kimyasallarla ter kokusuna neden olan reaksiyonları da önleyen parfüm, mucitleri tarafından “Kozmetik sektöründe devrim” şeklinde nitelendiriliyor.

Test aşaması hala süren parfümün en kısa zamanda piyasaya çıkmasını diliyoruz.

Parfüm ve çalışma hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, sizleri şuraya alabiliriz.