TWITTER’DAKİ ÜZGÜN İNSANLARI NEŞELENDİRMENİN YOLU

TWITTER’DAKİ ÜZGÜN İNSANLARI NEŞELENDİRMENİN YOLU


Bir teselli ver Twitter...


Sosyal medya ve mutsuzluk birbirini çok iyi tamamlayan ikililerden biri… Gündelik hayatında, yaşam standartları/ülke şartları dolayısıyla halihazırda mutsuz olmaya hayli elverişli insanlar, sosyal paylaşım sitelerini iç dünyalarının aynası olarak kullanabiliyorlar. Ona buna laf sokanlar, tespit tweet’leri ile öfke kusanlar, memnuniyet denen şeyi görmezden gelenler ve say say bitmeyecek insan tipleri… Sosyal paylaşım sitelerindeki nüfusun büyük bir çoğunluğunu bu insanlar oluşturuyor.

Mutsuz insanların mesken edindiği sosyal paylaşım sitelerinden biri de Twitter. Fenomen olsa da, 50 takipçisi olsa da, insanoğlu mutsuzluğunu 140 karaktere sığdırmasını çok iyi biliyor. Onları teselli etmek gibi bir zorunluluğumuz olmasa da (Kelin merhemi olsa…) CheerUpper sayesinde Twitter’daki üzgün insanlara bir teselli vermek mümkün.

Bir web uygulaması olan CheerUpper, sizlerin önüne gümüş tepside üzgün tweet’ler sunuyor. Arama yazılımıyla üzgün emoji’li veya içinde Twitter kullanıcısının üzgün olduğunu belirten bir tanımın bulunduğu paylaşımları depolayan CheerUpper, “Cheer Somone Up!” butonuna bastığınızda bu tweet’leri karşınıza çıkarıyor. Siz de bu paylaşımlara atacağınız cevapla üzgün Twitter kullanıcılarına teselli verme imkanı yakalıyorsunuz. “Give me a different one” butonuna her basışınızda ise, teselli edilecek yeni bir Twitter kullanıcısı karşınıza geliyor.