FACEBOOK’UN ÇALIŞANLARINA VERDİĞİ GİZEMLİ KIRMIZI KİTAP

FACEBOOK’UN ÇALIŞANLARINA VERDİĞİ GİZEMLİ KIRMIZI KİTAP


Coca-Cola formülünün Facebook'taki muadili


Nüfusuyla dünyanın en büyük ülkesi sayılabilecek, hatta kendine ait bir gezegen kurabilecek Facebook, sosyal medyanın günümüzde neredeyse her şey anlamına gelmesinin en büyük sebeplerinden biri…

Mark Zuckerberg’ü çok zengin, bizleri ise birer bağımlı yapan Facebook, bünyesinde çalışanlara da kocaman ve zorlu bir dünya sunuyor. Bu dünyaya girebilmek her ne kadar büyük bir başarı sayılsa da, beraberinde birçok zorluğu getiriyor. Rekabet ortamının maksimum derecede yaşandığını düşündüğümüz Facebook, en büyüğünden bir kurtlar sofrası sayılabilir. Bu kurtlar sofrasına oturan yeni çalışanlar, ortama uyum sağlama konusunda büyük zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Bu zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için ise, kendilerine bir adet kırmızı kitap veriliyor.

Bir dönem Facebook bünyesinde çalışan grafik tasarımcı Ben Barry, Facebook’un gizemli kırmızı kitabını deşifre ediyor. İlk kez 2012 yılında, yani Facebook’un 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığı dönemden dağıtılmaya başlanan kitap, yeni çalışanlara karşılaşabilecekleri zorluklar hakkında öğütler veriyor. Facebook’u daha yakından tanıyabilmeleri için başlıklar sunuyor.