HIPSTER AKIMI, YERİNİ YUCCIE’LERE BIRAKIYOR

HIPSTER AKIMI, YERİNİ YUCCIE’LERE BIRAKIYOR


Karaköy ve Moda halkına duyurulur


Ülkemize halihazırda rötarlı gelen, sakalını uzatıp dar pantolon ve Nike Air Force 1 giyen tek tip modellerin kendini Karaköy/Moda sokaklarına vurmasıyla zirveye ulaşan, gazetelerimizin “Nasıl Hipster olunur?” başlıklı yazılar yayınlayarak pohpohladığı Hipster akımı, yerini Yuccie’lere bırakıyor.

ABD’deki son model hipster’lar için kullanılan Yuccie tanımını daha yakından tanıyalım. Yuccie nedir, ne yapar, nasıl yaşar, ne yer ne içer?

Mashable’ın parmakla gösterdiği Yuccie’nin açılımı: Young Urban Creative

Genç, şehirli ve yaratıcı kelimelerinin yan yana gelmesiyle oluşan bu tanım, serbest çağrışımın devreye girmesiyle akıllara ilk olarak açık mert korkusuz gazete AMK’ı getiriyor.

Hipster’ların yaratıcı yanıyla, Amerika’da “Yuppie” kelimesiyle tanımlanan züppelerin yaşam tarzını bir araya getiren yeni bir sosyal grup olarak ortaya çıkan Yuccie’ler, rutin iş hayatlarını terk edip hayallerinin peşinden koşmayı amaçlıyorlar. Tıpkı, hemen hemen her gün bir yenisine tanıklık ettiğimiz, “İstifa edip, dünyayı gezdi.” tarzı haberlere konu olan insanlar gibi…

Dış görünüşlerine gelirsek; Yuccie’ler, Hipster’lar gibi hacı sakalına veya ayaklı tablo tabir edilecek kadar dövmeye sahip değiller. Daha temiz bir görünüşleri olan Yuccie’ler, Yuppie’ler kadar jilet gibi gözükmüyorlar. En uygun tanım: Homeless’a doğru evrilen Hipster’lara değil de, daha derli toplu görünümlü Hipster’lara benziyorlar.

Yakın zamanda daha çok telaffuz edileceğine emin olduğumuz, gazetelerimizin de diline düşmesiyle Karaköy/Moda çevresini etkisi altına alacak Yuccie akımıyla çok önceden tanışmış oldunuz.