İKİSİ DE KANSERLE MÜCADELE EDEN BİR ADAM VE KÖPEĞİNİN HİKAYESİ: DENALI

İKİSİ DE KANSERLE MÜCADELE EDEN BİR ADAM VE KÖPEĞİNİN HİKAYESİ: DENALI


Karşılıksız dostluğun mucizesi


Şimdi sizlerle buluşturacağımız Denali isimli kısa film, yüzde yüz gerçek dostluğun en dokunaklı örneklerinden biri sayılabilir.

Her şey, sörfçü ve fotoğafçı Ben Moon’un 1999 yılında sevgilisinin ısrarıyla bir köpek barınağına gitmesiyle başladı. Çok da gönüllü olmayarak yaptığı barınak ziyareti, Moon’un Denali’yle tanışmasını sağlayacaktı. Henüz küçücük bir yavru olan Denali, diğer köpekler arasından sıyrılarak Moon’un dikkatini çekti. Sonucunda; Ben Moon, hayatına ansızın giren Denali’yle beraber evine döndü.

Birkaç yıl sonra sevgilisinden ayrılan Ben Moon, Denali’yle beraber şehir hayatını bırakıp Oregon’da doğayla iç içe yaşamaya karar verdi. Karavanda başlayan maceraları, yaz ayları geldiğinde bir kampa taşındı. Bu sırada sörfçü ve dağcıların fotoğraflarını çekmeye başlayan Ben Moon, fotoğrafçılık kariyerine de adım atmış oldu.

2000’li yılların başında sağlık problemleri yaşamaya başlayan Ben Moon, bir arkadaşının ısrarıyla soluğu hastanede aldı. 2004 Haziran’ında 3. evre kolon kanseri teşhisi konulan Moon için yepyeni ve zorlu bir macera başlıyordu. Denali’yle ilişkisi, bugüne kadar hayatına giren hiç kimseyle olmadığı kadar kuvvetliydi. Denali, Moon’un tedavi süreci boyunca gözünü bir an olsun sahibinden ayırmadı. Öyle ki; ameliyat sırasında bile Ben Moon’u yalnız bırakmamıştı…

Hiçbir karşılık beklemden sahibini bir an olsun yalnız bırakmayan Denali, Ben Moon’un hayata tutunmasının en büyük nedeniydi. Moon, Denali’nin kanser olduğunu öğrendiğinde, tıpkı köpeğinin hayata tutunması için elinden geleni yaptığı gibi büyük bir mücadeleye girişti.

2014 başında sağlığı iyiden iyiye bozulan Denali, son günlerini oldukça mutlu geçirdi. 1 Şubat gününü bütün gün sahilde oynayarak geçirdiler. Ertesi sabah ise, Ben Moon 14.5 yaşındaki dostunu kaybetti…

Geriye tarifsiz bir dostluk hikayesi, anılar ve bu kısa film kaldı.