SOLUK SOLUĞA BIRAKAN SON GAME OF THRONES BÖLÜMÜNÜN KAMERA ARKASI

SOLUK SOLUĞA BIRAKAN SON GAME OF THRONES BÖLÜMÜNÜN KAMERA ARKASI


Spoiler içerir


Beşinci Game of Thrones sezonu büyük bir sürprizle başladı. Sezonun ilk dört bölümü, dizi yayına başlamadan internete sızdı. Bu satırların yazarı dahil birçok kişi, nefsine hakim olamayarak çamur kalitesindeki görüntüler eşliğinde ilk dört bölümü izledi. Yepyeni ikililerin doğduğu beşinci sezonun kitaptan bağımsız halde ilerleyecek olması, yok edici timinin lideri George R.R. Martin’in yine olmadık bir karakterin canını alabileceği korkusunu saldı…

Jon Snow’un yükselişine tanıklık ettiğimiz yeni sezon, Cersei Lannister’ın mapus damına düşmesiyle izleyenlerin birçoğunu zevkten dört köşe yaptı. Tyrion Lannister ve Daenerys Targaryen’ın müthiş bir ikili olabileceğinin sinyalleri verildi. Her hafta, Yüzüklerin Efendisi’ndeki Miğfer Dibi Savaşı gibi bir aksiyon yaşanmasını bekleyenler ise sonunda istediklerine kavuştu.

Beşinci sezonun sekizinci bölümü Hardhome, White Walkers’la beraber bir türlü gelmeyen kışı da yanında getirdi. Aksiyonun hakkıyla verildiği son Game of Thrones bölümü, dizinin hayranlarını Nirvana’ya ulaştırmışa benziyor. Geçtiğimiz sezon üstüne başına dikkat etmeyen White Walkers’ın janti görünümü ve The Walking Dead’den hallice zombi ordusu ilerleyen bölümlerde çok canlar yakacağa benziyor. Jon Snow’un bölüm sonundaki bakışları ise Hardhome’u daha anlamlı hale getiriyor. Wun Wun gibi harika bir karakterle tanışmamız ise bonus oluyor.

Nefesleri kesen Hardhome’un kamera arkası görüntülerini izlemeyelim de ne yapalım?