SPOTIFY’DAN DAHA FAZLA PARA KOPARMAK İÇİN UYGULAMA YAZAN GRUP

SPOTIFY’DAN DAHA FAZLA PARA KOPARMAK İÇİN UYGULAMA YAZAN GRUP


Kısa sürede 20.000 Dolar kazanmak


Hayatını sadece müzikten kazanmak isteyen müzik gruplarının işi çok da kolay değil…

Fiziksel kopya satışlarının yerlerde süründüğü malumunuz. Hele ki, Türkiye gibi azıcık katmanlı müziğin bile algılanamadığı bir ülkede yaşıyorsanız vay halinize. Belli başlı mekanlar ve festivaller haricinde emeğinizin karşılığını paraya dönüştürebileceğiniz şartlar oluşmuyor.

 

Online müzik dinleme servislerinden gelir elde etmek istiyorsanız, şarkı dinleme başına 0.006 – 0.0084 Dolar arası ödeme yapan Spotify ve benzeri uygulamalara koşabilirsiniz. İşin içine azıcık çakallık eklerseniz, bu meblağı daha da arttırmanız mümkün. Tıpkı Amerikalı ambient pop müzik grubu Ohm and Sport’un yaptığı gibi…

Spotify’dan daha çok para kazanmayı planlayan grup, kendi yazdığı Eternify adlı uygulamayla hedefine emin adımlarla ilerledi. İlk albümünü yayınlayan Amerikalı grup, yazdığı uygulama sayesinde şarkının “dinlendi” kabul edilmesi için gerekli 30 saniyenin ardından aynı şarkıya yeniden başlıyor. Tek bir şarkıyı loop’a alan uygulama, böylelikle Spotify’ın etinden sütünden daha fazla yararlanmayı sağlıyor.

Ohm and Sport, bu uygulama sayesinde kısa sürede 20.000 Dolar ceplemeyi başardı. Spotify ise, geç de olsa fark ettiği Eternify’ı engellemedi. Ama Amerikalı grup, yayınladığı mesajla henüz hiçbir şeyin bitmediğini söylüyor.