ÜNLÜ MÜZİK FESTİVALLERİNDEKİ KADIN – ERKEK SANATÇI ORANI İNFOGRAFİĞİ

ÜNLÜ MÜZİK FESTİVALLERİNDEKİ KADIN – ERKEK SANATÇI ORANI İNFOGRAFİĞİ


Kadın erkek eşitliğinin festival dünyasındaki yansıması


Bu hafta sonu gerçekleşecek Glastonbury Festivali, bu yılki müzik festivali sezonunun en ateşli anlarından birinin yaşanmasına vesile olacak. Bir tarafta tercih edilmesi fazlaca tartışılan Kanye West, bir tarafta ise Dave Grohl’un bacağının kırılmasının ardından Foo Fighters’ın yerine dahil olan Florence and the Machine’i headliner performansları ile izleyeceğiz. Herkesin önünde ceket iliklediği The Who da unutulmaz bir performansa doğru yelken açacaktır diye tahmin ediyoruz.

Müzik festivallerinin gırla olduğu şu günlerde, Huh Magazine’in hazırladığı infografik ise, bu dev etkinliklere bambaşka bir açıdan bakmamızı sağlıyor. Bu yıl düzenlenen büyük müzik festivallerindeki kadın – erkek sanatçı oranı nedir?

Müzik listelerine baktığımız zaman kadın sanatçı ağırlıklı bir tabloyla karşılaştığımız günümüzün festivallerdeki yansıması tam tersi yönde. Wireless 2015’te yüzde 20’yle en yüksek seviyesine ulaşan kadın sanatçı oranı, ortalamaya vurulduğunda yüzde 14’te kalıyor.

 

Yüzde 86 ortalamayla erkek egemenliği altında geçen müzik festivallerini; aralarında Glastonbury, Creamfields, Reading & Leeds, V Fesitval, Bestival ve Field Day gibi örneklerin yer aldığı infografikle mercek altına aldığımız zaman yukarıdaki gibi bir manzarayla karşılaşıyoruz.