0-100 YAŞ ARASI İNSANLARDAN AŞKIN TANIMI

0-100 YAŞ ARASI İNSANLARDAN AŞKIN TANIMI


Sevgide Doz Aşımı


Aşkın herkese göre farklı tanımları olduğu aşikar. Hoş, gerçekten aşk diye bir şey var mı? Birilerine/bir şeylere bağlanma ihtiyacımızın doruk noktası mı? Yalnızlık korkusundan ayaklarımız kıçımıza vura vura kaçarken sığındığımız bir liman mı?

Özet: Çoğu zaman son kullanma tarihinin çok çabuk geldiği, maymun iştahlılığımızın ömrünü törpülediği aşkın saf halini GDO’lu gıdaya çevirmekte üstümüze yok.

Optimizmin anasını sattığımız için, bu haberde aşk yerine sevgi sözcüğünü kullanmak çok daha makul olabilir. Sevginin çeşitli varyasyonları var, bir insanı/hayvanı/bitkiyi/objeyi hiçbir beklenti içinde olmadan/karşılık beklemeden sevmekten güzel şey yok. İşin güzel yanı, sevgiyi tarif etmek en az sevginin kendisi kadar güzel bir şey.

Soul Pancake’in hazırladığı 0-100: What is Love? başlıklı video, 0-100 yaş arası, gencinden yaşlısına insanların sevgiyi kendilerince tanımladığı bir proje. Sevgininin tanımının kişiden kişiye değişse de ortak bir yola çıktığını görebilmek gerçekten de güzel bir deneyime mahal veriyor.