FACEBOOK, INSTAGRAM VE TINDER YOKKEN NE YAPIYORDUK?

FACEBOOK, INSTAGRAM VE TINDER YOKKEN NE YAPIYORDUK?


Yüzyüzeyken konuşuruz


İnternet kullanımı yaygınlaştığından beri günlük hayatımızdaki her şey yavaş yavaş sanal dünyaya taşınmaya başladı. Yemeksepeti’nden Ayvalık tostuna giriyoruz, ASOS’tan lacileri çekiyoruz, Spotify yeşilinin gölgesinde müzik dinliyoruz, Torrent’te 3-5 nöbeti tutuyoruz ve daha bir sürü şey… Bu duruma o kadar alıştık ki, çok değil 10-15 sene önce nasıl yaşıyorduk hayal bile edemiyoruz.

Bu kadar değişim arasında internetin en çok, belki de temelli olarak değiştirdiği şey ise insan ilişkileri oldu. Artık bırakın yüz yüze yeni insanlarla tanışmayı, halihazırda tanıdıklarımızla bile zar zor görüşüyoruz. Facebook, Twitter, Tinder ve saymakla bitmeyecek kadar fazla sosyal paylaşım sitesi/uygulamalar sağ olsun.

“Offline Dating” isimli kısa film işte tam bu noktada karşımıza çıkıyor.

Film yapımcısı Samuel Abrahams’ın aktör arkadaşı Tom Greaves, kız arkadaşından yeni ayrılmıştır ve ikili sohbet ederken konu Tom’un yeni insanlarla tanışmasına gelir. Akıllara hemen Esra Erol’u aratmayan çöpçatan uygulamaları gelir ama bunun üzerine konuşurken ikilinin kafasına başka bir fikir dank eder. Sanal dünyadaki bütün uygulamalar ve web sitelerini boş verip, yeni insanlarla yüz yüze tanışmaya karar verirler.

Kimi zamanlar sertçe reddedilen Tom, kimi zamanlar ise cesaretinden dolayı kutlanır ancak nazikçe reddedilir. Hayır cevabından yılmayan Tom, sonunda yüz yüze konuşmanın kıymetini bilen insanlarla da tanışır…