FORMUNUZU KORUMAK İÇİN MÜZİK FESTİVALLERİNE GİDİN

FORMUNUZU KORUMAK İÇİN MÜZİK FESTİVALLERİNE GİDİN


Uzmanlar öneriyor


Müzik festivalleri, boy boy ve çeşit çeşit olmak üzere yaz aylarının yıldızı olmaya devam ediyor. Ülkemizdeki sayıca az müzik festivalleri ise, bir nevi çöldeki vaha misali müzik ve eğlenceyi buluşturmaya çabalıyor. O yüzden önemlerini daha iyi kavramalı ve festival yoklamalarında yok yazılmamaya özen göstermeliyiz.

Withings isimli özel sağlık kuruluşunun yaptığı araştırmayı da hesaba katarsak, müzik festivallerinin insan sağlığı için önemi konusunda aydınlanabilir ve formumuzu korumanın alternatif bir yoluna sahip olduğumuzu fark edebiliriz. Yurt dışındaki önemli müzik festivallerinin dahil olduğu araştırmaya göre; bol dans eden, sahneler arasında gurbetçi gibi mekik dokuyan insanlar üç günlük bir müzik festivalinde ortalama 9.000 kaloriye elveda deme fırsatını yakalıyor. Bu kaloriler, ortalama 24 km’lik mesafe almanın ardından bünyenizle vedalaşıyor.

Verilere göre; Glastonbury Festivali, günlük 3.400 kalori yakma fırsatı sunarak zirveye yerleşiyor. Kadro bakımından da her yıl zirveye oynayan ünlü festivalin katılımcıları,  günde ortalama 8.2 km yürüyor.

V Festival, T In The Park, Reading & Leeds gibi dev festivallerin de yer aldığı araştırmanın sonucunda ortaya şöyle bir tablo çıkıyor.

Glastonbury – Günlük 3.400 kalori/8.2 km mesafe
V Festival – Günlük 3.100 kalori/7.4 km mesafe
Reading Festival – Günlük 3.000 kalori/7.5 km mesafe
T in the Park – Günlük 3.000 kalori/7.2 km mesafe
Leeds Festival – Günlük 2.900 kalori/7.4 km mesafe
Creamfields – Günlük 2.800 kalori/6.7 km mesafe
Isle of Wight Festival – Günlük 2.700 kalori/6.4 km mesafe
Bestival – Günlük 2.600 kalori/6.4 km mesafe
Lovebox – Günlük 2.500 kalori/5 km mesafe
T4 On The Beach – Günlük 2.300 kalori/ 4.6 km mesafe