HOMER SIMPSON’IN SU GİBİ İÇTİĞİ DUFF BİRASI GERÇEK OLUYOR

HOMER SIMPSON’IN SU GİBİ İÇTİĞİ DUFF BİRASI GERÇEK OLUYOR


Moe'un Yeri'nde buluşmak üzere


Televizyon tarihinin belki de en meşhur ve en ikonik hayali bira markası, Homer Simpson’ın yıllarca karşımızda kutu kutu yuvarladığı meşhur Duff biraları gerçek olmaya çok yakın.

Duff biralarını gerçek hayata taşımak yeni bir fikir değil… Bira üreticileri zaten yıllardır Duff markasının telif haklarını almak için uğraşıyorlardı. Ancak her defasında The Simpsons’ın yayınladığı FOX kanalı ve yapımcılara takılıyorlardı. Öte yandan, lisanssız Duff ürünleri mantar gibi ortaya çıkmaya devam ediyordu. Yıllarca Nuh deyip peygamber demeyen FOX, sonunda bu işe razı oldu ve Duff Biraları için düğmeye bastı. Şu an için bira üreticileriyle görüşen kanal, ürünün tadı ve kalitesiyle fazlaca ilgileniyor. Geriye kalan ürün tasarımı ve ambalaj gibi görsel işler ise, dizideki Duff birasının birebir aynısı olacak.

Biraların ilk piyasaya çıkacağı yer ise enteresan…  Şili, Duff’ın ilk çıkış noktası olacak. Bunun sebebi ise Şili’de çok sayıda sahte Duff birası üretilmesi. Şili’den sonra Duff’ın sırasıyla Avrupa ve ABD’de de piyasaya sürülmesi bekleniyor.