MERAKLA BEKLENMEYEN TOKYO 2020’NİN LOGOSU GÖRÜCÜYE ÇIKTI

MERAKLA BEKLENMEYEN TOKYO 2020’NİN LOGOSU GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Siz yine de bir fikir sahibi olun


Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan ve İstanbul’da düzenleme şansını genelde dramatik olarak son anda kaybettiğimiz Yaz Olimpiyatları, önümüzdeki yıl Brezilya, Rio’da düzenlenecek. Henüz Rio 2016’ya bile daha bir yıl var ancak koşarak daha uzak bir tarihe, Tokyo 2020’ye gidiyoruz…

Dünya 2016’yı bekleyedursun, Japonlar 2020 için son hızla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu çalışmaların kağıt üzerinde çok fazla önemi olmayan, fakat bir olimpiyat organizasyonun belki de hafızalara kazınmasını sağlayan, ona ruh katan en önemli faktörlerinden biri olan olimpiyat logosu, paralimpik oyunlarda kullanılacak versiyonuyla birlikte geçtiğimiz günlerde basına tanıtıldı. Logonun tasarımı Japon sanatçı Kenjiro Sato tarafından yapıldı. Japon olimpiyat komitesi ve Sato, yapılan açıklamada T harfi etrafında şekillenen logodaki ters yüz edilen tırnak işaretlerinin eşitliği, kırmızı noktanın ise çarpan kalbin canlılığı ve gücünü simgelediğini belirtti.

Logo açıklandığı andan itibaren beklenildiği üzere büyük yankı uyandırdı. Pek çokları tarafından yerden yere vurulan logo, şu ana kadarki tepkilere bakılırsa sınıfı geçememiş görünüyor, Tokyo 2020’nin logosunu aşağıda inceleyebilir, beğeninizi veya nefretinizi Twitter’dan tüm dünyaya duyurabilirsiniz.