PAUL THOMAS ANDERSON VE ROBERT DOWNEY JR. PİNOKYO İÇİN BULUŞUYOR

PAUL THOMAS ANDERSON VE ROBERT DOWNEY JR. PİNOKYO İÇİN BULUŞUYOR


Tony Stark'tan Gepetto Usta'ya


Son olarak Inherent Vice’la karşımıza çıkan, There Will Be Blood ve The Master gibi başucu filmlerinin yönetmeni Paul Thomas Anderson, Hollywood’un eski müptezel yeni efendi adamlarından Robert Downey Jr.’la güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor. İlk bakışta akıllara bin bir türlü karanlık senaryo gelse de ikilinin hayata geçirmeyi planladıkları proje Pinokyo… Evet; Geppetto Usta’nın yarattığı, yalan söyleyince burnu uzayan, gerçek br çocuk olma hayaliyle yanıp tutuşan Pinokyo.

Robert Downey Jr. ve prodüktör eşi Susan Downey’nin uzun süredir hayata geçirmek istedikleri projenin şu an için en büyük yönetmen/senaryo yazarı adayı, Paul Thomas Anderson. Inherent Vice’ın başrolünü Avengers: Age of Ultron çekimleri devreye girince Joaquin Phoenix’e kaptıran Downey Jr., bu kez Anderson’la çalışmaya fazlasıyla istekli görünüyor.

Son yıllarda gösterime giren Alice In Wonderland ve Maleficent gibi uyarlamaların gişedeki başarısı, Pinokyo projesi için büyük stüdyoların ağızlarını sulandıran bir başka faktör. Paul Thomas Anderson yönetmenliğinde, Robert Downey Jr.’ı Geppetto Usta olarak göreceğimiz bir Pinokyo adaptasyonunu bizler de merakla bekliyoruz.