BURNING MAN TEMALI ÇOCUK KİTABI

BURNING MAN TEMALI ÇOCUK KİTABI


Burning Man: The World’s Biggest Playground


1986’dan beri Amerika’nın Nevada eyaletinde düzenlenen Burning Man Festivali, dünyanın en kendine özgü ortamlarından birini katılımcılarına sunmaya devam ediyor. Her yıl Ağustos ayının son pazartesi günü başlayan festival, Eylül ayının ilk pazartesi gününde sona eriyor. Buna göre festival, bu yıl 31 Ağustos’ta başlayıp 7 Eylül’de sona erecek.

Sıradaki haberimiz ise Burning Man’e farklı bir bakış açısı getiriyor.

Fotoğrafçı Peter Armenia için Burning Man festivali ayrı bir önem arz ediyor. Armenia, şu ana kadar ki bütün festivallere katılmış, eşiyle de festivalde tanışmış ve birkaç yıl önce yine aynı festivalde evlenmiş.

Burning Man aşığı Peter Armenia, bir kız çocuğu olunca ondan ilham alarak Burning Man’le ilgili bir çocuk kitabı hazırlamaya karar vermiş. Burning Man denince akıllara önce tabii ki alkol, uyuşturucu, seks ve etrafında gelişenler gibi başlıklar geliyor, Armenia ise,  festivalin bundan çok daha fazlası olduğunu belirtiyor. Festivaldeki sıkı çalışma, birliktelik ve insan çeşitliliği gibi konuların çocukların gelişimine büyük faydalar sağlayabileceğine inanıyor.

Henüz herhangi bir yayıneviyle anlaşmayan Armenia, kitapları kendi basmayı planlıyor. Şu an içinBurning Man: The World’s Biggest Playground isimli ilk örnek kitabını bastıran fotoğrafçı, kalanı için ise sizlerin yardımlarını bekliyor. Bu amaç için bir Kickstarter sayfası açan Armenia, mümkün olduğu kadar sesini duyurmayı amaçlıyor. Armenia’nın projeyle ilgili bir röportajını aşağıda izleyebilir, dilerseniz Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.