İSTANBUL’UN ZANAATKARLARINA ADANMIŞ PROJE

İSTANBUL’UN ZANAATKARLARINA ADANMIŞ PROJE


Kültürel mirasımıza sahip çıkalım


“Esnaf kan ağlıyor”, “Zanaatkarlar bir bir yok oluyor, eski zanaatler tarihe karışıyor” gibi haberleri her yıl belli aralıklarla düzenli olarak duyarız. Çok duyarlı ana haber bültenlerimiz, birkaç ayda bir yaptıkları haberlerde yok olmaya yüz tutmuş eski zanaatlere ve onların ustalarına koşarlar.

Endüstriyel Tasarımcı Rezzan Hasoğlu, yukarıda bahsettiğimiz sorunlara dikkat çeken, fakat ayakları yere daha sağlam basan bir proje geliştirdi. istanbulzanaatkarlari.com isimli web sitesini kuran Hasoğlu, zanaatkar ve imalatçıları, onların çalışma alanlarını ve kişisel hikayelerini anlatıyor. Sitede yer alan zanaatkarlar son nesil oldukları için, onların değer ve bilgilerini korumak, aynı zamanda kültürel mirası korumak anlamına geliyor. Bu anlamda proje ve web sitesi, önemli bir misyonu da üstlenmiş oluyor. Web sitesi, ek olarak konuyla ilgili araştırma yapan diğer sanatçı ve akademisyenlerin çalışmalarını da “Bağlantılar” sekmesinde paylaşıyor.

Yok olmaya yüz tutmuş zanaatler hakkında internetin en kapsamlı bilgi kaynaklarından biri olmaya aday siteyi buradan daha detaylı inceleyebilirsiniz.