AÇILIŞ SAHNESİ DEYİP GEÇMEMEK LAZIM

AÇILIŞ SAHNESİ DEYİP GEÇMEMEK LAZIM


Açılış sahnesi nasıl çekilir, önemi nedir?


Filmlerin açılış sahneleri çoğu zaman akılda kalıcı veya dikkat çekici sahneler olmayabilir, ancak yine de dikkatli bakıldığında filmin ana fikrini veren çok önemli sahnelerdir. Nasıl ki yeni biriyle tanıştığınızda edindiğiniz ilk izlenim çok önemliyse, bir filmin ilk sahnesi de aynı derecede önemlidir.

Now You See It isimli YouTube kanalı, işte tam da bu konuya parmak basıyor ve dört önemli filmin açılış sahnelerini analiz ediyor. Pek çok filmden açılış sahnesine yer veren video, asıl olarak 2001: A Space Odyssey, Silver Linings Playbook, Little Miss Sunshine ve Silence of the Lambs filmlerinin açılış sahnelerini değerlendiriyor.

Örneğin; Stanley Kubrick’in kült filmi 2001: A Space Odyssey’in açılışında uzaydan çekilen bir açıyla dünyayı ve arkasından doğan güneşi görüyoruz. Bu durum filmin bize dışarıdan bir bakış açısıyla dünyadaki yaşamı konu edindiğini anlatıyor. Bu ve benzeri örnekleri daha detaylı incelemek için sizleri aşağıdaki videoya alalım; Now You See It kanalının hazırladığı diğer videolar için ise buraya göz atabilirsiniz.