EN UTANÇ VERİCİ BLACK MIRROR SENARYOSU DAVID CAMERON’DAN MI İLHAM ALDI?

EN UTANÇ VERİCİ BLACK MIRROR SENARYOSU DAVID CAMERON’DAN MI İLHAM ALDI?


Gözler Charlie Brooker'ın üstünde


Netflix’in sayesinde yeni bölümlerini izlemeye hazırlandığımız Black Mirror, İngiltere gündemini abluka altına alan bir iddiayla karşımızda. Diziyle ilk kez tanıştığımız bölüm olan The National Anthem, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın yaşadığı iddia edilen bir tecrübeden mi ilham aldı?

Lord Michael Ashcroft ve Isabel Oakeshott tarafından David Cameron hakkında yazılan ‘Call me Dave: The Unauthorised Biography’ isimli kitapta yer alan bir iddiaya göre, İngiltere Başbakanı Cameron’ın Oxford Üniversitesi’nde öğrenciyken, ‘Cinsel organını ölü bir domuzun ağzına koyduğunu’ iddia eden yazarlar, bunun nedeninin ise Cameron’ın üniversitedeki ‘Piers Gaveston’ isimli cinsel temalı partileri düzenleyen eğlence kulübüne kabul edilmek olduğunu ileri sürdü.

Bu şok edici iddianın ardından gözler Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker’a çevrildi. Hatırlayacağınız üzere dizinin ilk bölümünde İngiltere Başbakanı bir domuzla cinsel ilişkiye girmek zorunda kalıyordu.

Brooker’ın, Cameron’ın çevresindeki politikacılar tarafından yalanlanmayan ama yorum da yapılmayan bu iddiadan haberi olup olmadığı tartışılmaya başlandı.

 

Brooker’ın bu iddiadan haberi olduğu, ve böylelikle dizinin ilk bölümündeki olay örgüsünü şekillendirdiği tartışmaları giderek büyüdü. Bunun üzerine Twitter adresi üzerinden bir açıklama yapan Charlie Brooker, bu iddiadan kesinlikle haberi olmadığını söyledi. Kimileri ise Charlie Brooker’a kahin benzetmesi yaparak gelecek haftanın loto sonuçlarını ünlü yapımcıdan istedi.