KURT COBAIN’İN SOLO ALBÜMÜ 13 KASIM’DA YAYINLANIYOR

KURT COBAIN’İN SOLO ALBÜMÜ 13 KASIM’DA YAYINLANIYOR


Her bir detayı belli oldu


Yönetmenliğini Brett Morgen’ın üstlendiği Kurt Cobain belgeseli Cobain: Montage of Heck, geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlanmış ve izleyicilerin büyük bir bölümünden geçer not almayı başarmıştı. Belgeselin yapım sürecinde Kurt Cobain’e ait sayısız kayda ulaşan yönetmen Morgen, şimdilerde bu kayıtları derleyip bizlere bir albüm formatında sunmayı planlıyor.

Montage of Heck: The Home Recordings isimli bu albüm, 13 şarkılık standart ve 31 şarkılık deluxe versiyon olmak üzere iki seçenekle piyasaya sunulacak. Yapılan açıklamaya göre albümde eski demolar, tamamlanmamış şarkılardan ufak kesitler ve deneysel çalışmalar yer alacak.

Toplama albüm dışında belgeselin kendisi de Blu-ray ve DVD formatlarında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu format ise “Super Deluxe” versiyon olarak tasarlanmış. Sineğin yağını çıkartmakta kararlı olan bu Blu-ray/DVD versiyonunda, belgeselin ta kendisi ve yukarıda bahsettiğimiz toplama albümün 31 şarkılık deluxe versiyonu dışında, toplamda 48 dakikalık röportaj görüntüsü, 160 sayfalık röportajların derlendiği bir kitap, Cobain arşivinden fotoğraflar, filmin bir posteri ve kartpostallar yer alıyor. Hem albüm, hem de Blu-ray/DVD, yukarıda bahsettiğimiz tüm versiyonlarıyla birlikte 13 Kasım’da piyasada olacak.