POKEMON ÇILGINLIĞI GERİ DÖNÜYOR

POKEMON ÇILGINLIĞI GERİ DÖNÜYOR


Gotta catch 'em all


Bir dönem, bütün dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına almış olan Pokemon çılgınlığı geri dönüyor. Ülkemizde yayınlandığı dönemde, bir çocuğun kendini Pokemon sanıp uçmaya çalışarak hayatını kaybetmesi sonucu pek çok tartışmaya yol açan ve akabinde yayından kaldırılan Pokemon’un ihtişamlı günleri ülkemizde bir nebze olsun geride kalmıştı. Ancak dizinin yayınlanmadığı sürede binlerce hayran, gerek Gameboy oyunlarından, gerekse internetten Pokemon takipçiliğini sürdürmüştü.

Aradan geçen yıllarda Pokemon hayranlarının en çok beklediği şey ise akıllı telefonlara gelecek bir Pokemon oyunuydu. Zira Gameboy’daki oyunlar akıllı telefonlara cuk oturacak şekilde tasarlanmış olsa da Nintendo ekmek kapısı olan Gameboy’un ayağına kurşun sıkmak istemiyor, bir türlü Android ve iOS uyumlu bir oyun çıkarmaya yanaşmıyordu. Ancak beklenen haber sonunda geldi ve Nintendo 2016’da 20. yılını kutlamaya hazırlanan Pokemon için bir mobil uygulama üzerinde çalışıldığını duyurdu.

Pokemon GO isimli projenin detayları ise Pokemon hayranlarını şimdiden heyecan komasına sokacak cinsten. Android ve iOS destekli uygulama, oyunculara mümkün olan en gerçekçi Pokemon deneyimini yaşatmayı amaçlıyor. Buna göre akıllı telefonlarından Pokemon GO evrenine bağlandıktan sonra oyuncular, yaşadıklara yere yakın bölgelerde Pokemon avlayabilecek veya birbirleriyle savaşıp takas yapabilecek. Yani oyun, kullanıcıları bizzat evden çıkarıp Pokemon yakalamak için yollara düşürecek.

Projenin bir diğer ürünü de Pokemon GO Plus adı verilen bileklik. Poketopu şeklinde tasarlanan minik bileklik, Bluetooth üzerinden çalışıyor ve yakınlarda Pokemon olduğu zaman size ufak bir titreşim gönderiyor, bu sayede 7/24 telefona bakarak yaşamak zorunda kalmıyorsunuz.

Pokemon GO’nun ücretsiz olması bekleniyor, Plus bilekliğinin ise fiyatı şimdilik belli değil. 2016 yılında piyasaya çıkması beklenen oyunun akıl alan fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.