SUBMARINE’DEKİ ÇOCUĞUN İLK YÖNETMENLİK DENEMESİ: JUST JIM

SUBMARINE’DEKİ ÇOCUĞUN İLK YÖNETMENLİK DENEMESİ: JUST JIM


Submarine 2 gibi


İçinde bulunduğumuz aylar, sinema adına hayırlara vesile zamanlar… Oscar adayı olması kuvvetle muhtemel filmler, festival programları ve torrent sitelerindeki yerlerini hızla alıyor. Film Ekimi başlamak üzere. Hoş, Lale Kart sahipleri sayesinde Film Ekimi’ne bilet bulmak hayli güç. Lale Kart Ekimi’nden boynumuz bükük ayrılacak gibiyiz…

Yeni sezonda bizleri heyecanlandıran filmlerden biri de Just Jim. Richard Ayoade’nin yönetmenlik denemesi Subamarine’de ilk kez dikkatimizi çeken, yakın zamanda Kill Your Friends’te izleyeceğimiz Craig Roberts, genç yaşında ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturuyor. Henüz 24 yaşındaki İngiliz oyuncunun bu ilk yönetmenlik denemesi, fazlaca Submarine ve The Double’ı andırıyor. Dostoyevski’nin romanının Ayoade tarafından beyaz perdeye aktarılışı, geçtiğimiz yılın en önemli anlarından biriydi. Bu uyarlamada ufak bir role de kavuşan Roberts, Just Jim’le iddialı bir yönetmenlik çıkışı yapmak üzere.

Roberts, senaryosunu da kendi yazdığı filmde, Into The Wild’dan bonservisi ile gelen Emile Hirsch’le başrolü paylaşıyor. Submarine’de, filmin soundtrack’ini yazan Alex Turner’ın o dönemki halini andıran Roberts, Just Jim’de ise Arctic Monkeys frontman’inin son haline evriliyor.

 

Jim, yeni komşusu Amerikalı Dean sayesinde mahallenin cool çocuğu olma yolunda önemli adımlar atıyor. Fragmandan anlaşıldığı üzere, Roberts, Richard Ayoade’den hayli etkilenmişe benziyor. Ergenlik komedi/dramalarını sevenler için hayli heveslendirici bir seçenek olan Just Jim, 25 Eylül’de İngiltere’de vizyona girdi. Eğer ki hemen şimdi izlemek isterseniz, filmi şuradan kiralayabilirsiniz.