BACK TO THE FUTURE’DAKİ PEPSI PERFECT GERÇEK OLDU

BACK TO THE FUTURE’DAKİ PEPSI PERFECT GERÇEK OLDU


Çeyizlik şişe


1989 yılında Marty McFly’ın DeLorean’a atlayıp gittiği 2015 yılının 21 Ekim’ine artık iyice yaklaştık. Ancak büyük umutlarla beklediğimiz 2015 yılı, hiç de umduğumuz gibi çıkmadı, ortada ne uçan kaykay var (LEXUS’un uçan kaykay denemesi hariç), ne de uçan arabalar… Yine de Marty’nin geleceğe gittiği tarih olan 21 Ekim günü yaklaştıkça seriden ufak ufak esintiler gelmeye başladı.

Dikkatli izleyicilerin hatırlayacağı, hatırlamayanlara bizim hatırlacağımız üzere, Marty McFly geleceğe gittiğinde karşılaştığı ilk şeylerden biri, içimizde bir yara olan uçan kaykayları ve arabaları saymazsak, yeni bir Jaws filmi afişiydi; Jaws 19! Günümüzde hala ortalarda gözükmeyen hologram bir afişe sahip olan Jaws 19, Marty’nin yüreğini ağzına getirmeyi başarmıştı.

Gelelim günümüze; Universal Studios, Marty’nin geleceğe gittiği 21 Ekim 2015 tarihine bir atıfta bulunmak üzere Jaws 19’un kısa bir fragmanını hazırladı. Hem filmin orijinalinde Marty’nin Jaws 19’la imtihanını, hem de Universal Studios’un hazırladığı Jaws 19 fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.

Jaws 19 dışında, Marty McFly’ın gelecekte karşılaştığı, uçan kaykaylar ve arabalar dışında, bir başka yenilik de farklı tasarıma sahip Pepsi’ydi. 21 Ekim yaklaşırken bir güzellik de Pepsi yaptı ve filmde kullanılan tasarıma sahip şişeleri sınırlı sayıda da olsa üreteceğini açıkladı. Pepsi, yaptığı açıklamaya göre Marty’nin geleceğe adım attığı gün olan 21 Ekim’de, 6.500 adet “Fütüristik” tasarımlı şişeyi piyasaya sürecek. Sınırlı sayıda üretilen şişeler sadece internet üzerinden satılacak ve şanslı 6.500 kişinin evinin baş köşesini süsleyecek. “Nasıldı o şişeler ya? Ben unuttum” diyenler, aşağıdaki videolara göz atıp hem filmdeki orijinal şişeyi, hem de Pepsi’nin hazırladığı reklam filmini görebilirler.