HIP-HOP ŞARKICILARI VE SAÇ KESİMLERİ

HIP-HOP ŞARKICILARI VE SAÇ KESİMLERİ


Berberlerin hip-hop tarihindeki önemi


Saç kesimi bir insanın tarzını yansıtan en temel şeylerden biridir. Dolayısıyla berberlerimizle olan ilişkilerimiz de alelade bir saç kesiminden ibaret değildir. İster en sosyetik yerde saçınızı kestirin, ister iki sokak ötedeki Mehmet Abi’nin yerinde, ister istemez berberinizle aranızda bir bağ oluşur. Eğer hip-hop/rap sanatçısıysanız bu bağ çok ama çok daha kuvvetli bir hal alır.

Örneğin, Jay Z’nin ister evde olsun, ister turnede, berber kankası Johnny Cakes’ten başkasına saçını elletmediği biliniyor. Kanadalı R&B’ci Drake, daha önce duyulmamış yepyeni bir şarkısını ilk kez berberinin düğününde söyledi. Kanye West, dile kolay tam yirmi yıldır saçını berberi Ibn Jasper’dan başkasına kestirmiyor.

Hip-hop’çılar ve berberleri arasındaki bu ilişkiden yola çıkan Highsnobiety, Kanye West’in sadık berberi Ibn Jasper’la bu konuyu irdelemiş ve ortaya ünlü isimlerin kendileriyle özdeşleşmiş saç kesimlerinden oluşan harika bir illüstrasyon serisi çıkmış. Çizimlerini Dan Freebairn’in yaptığı, Busta Rhymes, Snoop Dogg, The Weeknd ve Eminem gibi isimlerin saç kesimlerini inceleyen illüstrasyon sersini aşağıda görebilirsiniz.

Ol’ Dirty Bastard

Busta Rhymes

Snoop Dogg

Eazy-E

Tupac

Eminem

Future

Travis Scott

Vic Mensa

The Weeknd

Action Bronson

ASAP Rocky