YENİ THE LAST SHADOW PUPPETS ALBÜMÜ GERÇEKTEN GELİYOR

YENİ THE LAST SHADOW PUPPETS ALBÜMÜ GERÇEKTEN GELİYOR


Mart 2016'yı ısrarla bekleyin


Yıl 2008…

O zamanlar briyantin ve tarağı icat etmeyen Alex Turner, Arctic Monkeys’iyle beyefendi beyefendi takılıyor. Kardeşten de öte arkadaşı Miles Kane’le 60’lardan 60’lar beğendikleri projeleri The Last Shadow Puppets, James Ford ve Owen Pallett’ın katkılarıyla The Age of the Understatement isimli zamansız bir klasik yayınlıyor. Sanırsın The Beatles, sanırsın James Bond soundtrack’i, sanırsın Burt Bacharach…

Kapaktaki kız Gill de cabası…

Aradan 7 yıl geçiyor… Yeni TLSP albümü beklentisi yükseliyor, yükseliyor, ama asla karşılık bulmuyor. Alex Turner, gittikçe Amerikan’laşıyor, Miles Kane ise The Rascals’ı boşayıp solo kariyere yelken açıyor. Ama dostlukları sapasağlam devam ediyor. O arada Alex Turner ve Alexa Chung aşkı dillere destan oluyor ve sona eriyor. Miles Kane de Agyness Deyn’le ilişkisinden derin yaralarla çıkıyor.

2015’e geldiğimizde ise; yeni TLSP albümü, sadece hayallerde yaşayan bir fikir olarak hayatına devam ediyor. Ta ki bugüne kadar…

İlk TLSP albümündeki yaylıların altında imzası bulunan Owen Pallett, geçtiğimiz hafta Twitter hesabından paylaştığı tweet’le ateşi yaktı. Pallett, yeni TLSP albümünün kayıtlarının başladığını cümle aleme duyurdu. Bu tweet, birkaç gün sonra müzisyen tarafından silinmesine rağmen TLSP cephesinden herhangi bir yalanlama gelmedi.

Hatta iş biraz daha iddialı bir boyuta geldi. Arctic Monkeys hakkında ne dediyse çıkan forum sahibi bir arkadaş, yeni TLSP albümünün Mart 2016’da yayınlanacağını söyledi. Fransız kanalı Canal + da müzik haberlerinde aynı tarihi onayladı.

Yavaş yavaş günleri saymaya başlasak mı? Başlayalım be!