BENZİN İSTASYONUNU EVE ÇEVİREN ADAM: JUERG JUDIN

BENZİN İSTASYONUNU EVE ÇEVİREN ADAM: JUERG JUDIN


Orijinal hayatlar


Dünyayı adım adım dolaşıp ilham verici kişileri ve onların hayatlarını mercek altına alan Freunde von Freunden‘in son konuğu, Alman galeri sahibi ve koleksiyoncu Juerg Judin ve onun sıra dışı evi oldu.

Berlin’in göbeğinde 1950’lerden kalma eski bir benzin istasyonunu satın alarak eve dönüştüren Judin, şehrin ortasında adeta kendi küçük krallığını kurmuş durumda. Terk edilmiş benzin istasyonunu ilk olarak 1992 yılında gören Judin, mekanı 2005 yılında satın almış. Satın alana kadar ise ne zaman Berlin’e yolu düşse hep buraya gidip fotoğraflar çeker ve benzin istasyonunun zamana karşı verdiği savaşı incelermiş. Judin sonunda dayanamamış ve mekanı satın almaya karar vermiş, sonrasında da terk edilmiş benzin istasyonunu bir eve dönüştürmüş. Berlin’in ortasında eşsiz bir eve sahip olan Judin’in bahçesinde ördek ve tavuklar dolaşırken, binanın içerisinde ise küçük bir sanat galerisi bulunuyor.

Juerg Judin’in Berlin’in ortasında yarattığı bu ilginç evi aşağıda daha detaylı görebilir, FvF tarafından hazırlanan videoyu izleyebilirsiniz.