DANNY BOYLE’UN KALBİNİ KIRAN ADAM: DAVID BOWIE

DANNY BOYLE’UN KALBİNİ KIRAN ADAM: DAVID BOWIE


Yönetmen adamın derdi de başka oluyor


Trainspotting, Slumdog Millionaire, 28 Days Later ve birden çok kez izlediğimiz birçok filmin yönetmeni Danny Boyle, başrolde Michael Fassbender, Seth Rogen ve Kate Winslet’ın yer aldığı Steve Jobs filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyuncu kadrosundan senaryosuna, yüksek bütçeli  bir Hollywood ağır topu olan film, bir önceki projesini gerçekleştiremeyen Boyle için ise sadece bir avuntuymuş meğer…

Danny Boyle, yaptığı son açıklamada Steve Jobs filminden önce, aslında David Bowie’nin hayatını anlatan bir müzikal tasarladığını, ancak filmin David Bowie’den onay alamadığını anlattı. Hala bunun acısını yaşadığını söyleyen Boyle, uzun süredir bu müzikal film için çalışmış. Ama işin sonunda David Bowie, şarkılarının kullanılmasına izin vermemiş. Sevgilisinden ayrılınca yaşadığı boşluğu başkasının kollarında doldurmaya çalışan kalbi kırık aşıklar gibi, Danny Boyle da yaşadığı boşluğu başka bir film çekerek doldurmaya çalışmış.

“Sana film mi yok be Danny?” diyor ve yönetmene geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Reddedilmenin verdiği acıyla eve koşup ağlamak yerine milyon dolarlık başka bir film yapan bu koca yürekli adamı alkışlıyoruz.