TRAINSPOTTING 2 HAKKINDA İDDİALI AÇIKLAMALAR

TRAINSPOTTING 2 HAKKINDA İDDİALI AÇIKLAMALAR


Begbie yüreklere su serpti


Trainspotting 2’nin çekileceği artık bir sır, bir dedikodu değil, gerçeğin ta kendisi… İlk filmin yönetmeni Danny Boyle, başrol oyuncuları Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewan Bremmer ve Robert Carlyle’ın tekrar buluşacağı filmin çekimlerine önümüzdeki yaz başlanacak.

Filmin gösterime girmesine daha çok var, ancak herkesin aklında senaryonun ne olacağı, aynı ekip işin içinde olsa da ilk filmin büyüsünün bozulup bozulmayacağı şüphesi var. Danny Boyle, yeni filmin Trainspotting’in devamı olan Porno isimli kitabı temel alacağını, ancak birebir aynısı olmayacağını söylemişti. Kitabı senaryolaştırma işi ise, ilk filmde olduğu gibi yine John Hodge’a ait. Ekibin korunması bizleri zaten mutlu etmişken, filmin Begbie’si Robert Carlyle’ın son açıklamaları yüreğimize iyice su serpti.

Senaryoyu okuma şansı elde ettiğini söyleyen Carlyle, bunun hayatında okuduğu en iyi senaryo olduğunu söyledi. Üzerlerindeki baskının farkında olduğunu söyleyen İskoç oyuncu, ilk filmden tam 20 yıl sonra bile hala sokakta yürürken insanların ona Trainspotting alıntıları yaptığını ve bu durumdan gurur duyduğunu söyledi. Devam filminin yirmi sene sonra çekilmesinin oldukça enteresan olduğunu söyleyen Carlyle, film sayesinde hem izleyicinin, hem de kendilerinin aradan geçen zamanı, bir anlamda da hayatlarını sorgulayacaklarını söyledi.

Yazın çekimleri başlayacak filmin gösterim tarihi henüz belli olmasa da, ilk filmi 20 yaşında izleyen birinin şimdi 40 yaşında olduğunu düşünürsek ve aynı şekilde oyuncu kadrosunu da 20 yıl yaşlandığını hesaba katarsak fazlasıyla duygusal anlar yaşayacağımız kesin.