YENİ BOWIE ALBÜMÜ KENDRICK LAMAR VE DEATH GRIPS’TEN ETKİLENMİŞ

YENİ BOWIE ALBÜMÜ KENDRICK LAMAR VE DEATH GRIPS’TEN ETKİLENMİŞ


Blackstar'da bizleri neler bekliyor?


8 Ocak 2016 tarihinin altını kalın, çok kalın bir kalemle çiziyoruz. Thin White Duke’un 25. stüdyo albümü Blackstar’la kavuşacağımız bu tarih, 2016’nın müzik adına mükemmel bir şekilde başlayacağının habercisi.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan ve hala etkisinden çıkamadığımız albümle aynı adlı şarkının videosu ile Major Tom’un halini hatrını sorduk, Ashes to Ashes’a selam yolladık. Albümün geri kalanını ise merakla beklemeye devam ettik.

 

David Bowie’nin albüm kayıtları sırasında beraber çalıştığı caz müzisyenleri Donny McCaslin, Mark Guiliana ve arkadaşlarının verdiği demeçler bekleyişimizi daha da heyacanlı hale getiriyor. Geçtiğimiz hafta Rolling Stone’da yayınlanan bir röportajda, Blackstar kayıtları sırasında Bowie’nin bol bol Kendrick Lamar dinlediği vurgulanmıştı. Albümdeki bir şarkıda, Kendrick Lamar etkisinin hayli hissedilir olduğundan da bahsedilmişti. David Bowie’nin Blackstar kayıtları sırasında etkilendiği isimler bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor…

McCaslin’e göre; albüm kayıtları sırasındaki konuşmalarda yoğun olarak sözü geçen sanatçılardan ikisi, Death Grips ve Boards of Canada’ymış. Hatta Boards of Canada, Alpha And Omega isimli şarkısıyla Blackstar’daki Somewhere isimli şarkıya ilham olmuş. Albümün prodüktörlerinden Tony Visconti ise, Blackstar hakkında şöyle diyor; “Rock’n’roll’dan çok daha farklı bir yere gitmek istedik. Blackstar o kadar yenilikçi bir kayıt ki, birçok grup ve sanatçının bu işten ilham alarak albüm yayınladığına şahit olacaksınız.”.