DAVID BOWIE’Yİ BİR DE CHRISTOPHER NOLAN’IN AĞZINDAN DİNLEYİN

DAVID BOWIE’Yİ BİR DE CHRISTOPHER NOLAN’IN AĞZINDAN DİNLEYİN


Nikola Tesla rolünde David Bowie...


Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden David Bowie, arkasında birbirinden değerli sayısız eser bıraktı, tabii bir o kadar da kendisiyle çalışma ayrıcalığını yaşamış şanslı insan… Bowie’nin ölümü üzerine pek çok isim, efsane sanatçıyla yaşadığı eşsiz anılarını basınla paylaştı. 2006 yılında vizyona giren The Prestige filminde David Bowie’yle çalışma fırsatı bulan ünlü yönetmen Christopher Nolan da bizleri bu değerli anılardan mahrum bırakmadı ve Entertainment Weekly ile yaptığı röportajda çocukluk kahramanı Bowie’yle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu anlattı.

Nolan, The Prestige filmindeki Nikola Tesla rolü için oyuncu ararken bir süre kararsız kalmış ve işin içinden çıkamamış. Nikola Tesla’nın sanki başka bir gezegenden gelen, mistik ve zamanın ötesinde biri olduğunu düşünen Christopher Nolan, bu özelliklerin dünyada sadece bir kişiyle özdeşleştiğini fark etmiş ve o andan itibaren David Bowie, Tesla rolü için aklındaki tek kişi olmuş. Ancak başta işler pek de Nolan’ın istediği gibi gitmemiş ve David Bowie rolü kabul etmemiş. Nikola Tesla rolü için Bowie’den başkasını düşünemeyen Christopher Nolan ise işin peşini bırakmamış ve hayatında ilk kez kendisini reddeden bir oyuncunun peşinden koşup onu ikna etmeye çalışmış. Nikola Tesla rolü için düşündüklerini uzun uzun anlatan Nolan, sonunda dürüstçe Bowie’ye eğer rolü kabul etmezse ne yapacağı hakkında en ufak bir fikri olmadığını söylemiş ve adeta rolü kabul etmesi için yalvarmış.

Uzun uğraşlar sonucu Bowie’yi ikna eden Christopher Nolan, setteki deneyimlerinin de bir o kadar özel olduğunu anlattı. Nolan’a göre David Bowie’nin daha önce hiçbir yıldızda rastlamadığı bir karizması varmış ve bu durum tüm seti etkisi altına almış. Ne kadar büyük olursa olsun, daha önce hiçbir yıldızın ekibin geri kalanı üzerinde böyle bir etki yarattığına şahit olmamış Nolan… David Bowie’nin Tesla rolü için çekimleri sadece dört beş gün sürmüş, ancak bu kısa sürede Christopher Nolan yine de efsane sanatçıyla birkaç kez sohbet etme şansı bulmuş.

Genelde bir yıldızla tanışıp onunla sohbet ettiğinde o kişinin kendisi için normalleştiğini söyleyen Christopher Nolan için Bowie’yle tanışması bir istisna olmuş. Bowie’yle tanışıp sohbet ettikten sonra ona karşı hayranlığında hiçbir azalma veya değişiklik olmamış…

Christopher Nolan, bu tecrübesinden sonra şöyle diyor’ “Onla çalışmadan önce en büyük Bowie hayranı bendim, çalıştıktan sonra da en büyük Bowie hayranı olmaya devam ettim.”