JT LEROY ALDATMACASI JAMES FRANCO VE KRISTEN STEWART’LA BEYAZ PERDEDE

JT LEROY ALDATMACASI JAMES FRANCO VE KRISTEN STEWART’LA BEYAZ PERDEDE


Bonus: Helena Bonham Carter


James Franco, Kristen Stewart ve Helena Bonham Carter, hiç el sürülmemiş hali en çetrefilli Hollywood senaryolarını aratmayan JT LeRoy aldatmacısının hikayesini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

JT LeRoy, ilk olarak 1999 yılında “Sarah” isimli kitabın yazarı olarak ortaya çıkmış ve edebiyat dünyasında büyük sükse yapmıştı. Geçmişinde bir dönem evsiz kalan, uyuşturucuyla mücadele etmiş, seks işçiliği yapmak zorunda kalmış trans bir birey olan JT LeRoy’un başarısı herkesin dikkatini çekmişti. 2005 yılına kadar iki kitap daha çıkaran JT LeRoy, bir kaç film senaryosuna da katkıda bulunmuştu. Ancak 2005 yılına gelindiğinde işler değişti ve JT LeRoy’un edebiyat tarihinin en büyük aldatmacalarından biri olduğu ortaya çıktı. LeRoy, aslında Amerikalı yazar Laura Albert’ın yarattığı hayali bir karakterdi ve onu toplum içinde canlandıran da Savannah Knoop isimli bir oyuncuydu. Albert daha sonra yaptığı açıklamada JT LeRoy karakteri üzerinden normalde yazamayacağı şeyleri yazabildiğini itiraf etmiş, bu yüzden böyle bir yol seçtiğini söylemişti.

Kendi başına bir film senaryosu olan bu durum, şimdilerde gerçekten beyaz perdeye taşınmak üzere. Yönetmenliğini, daha önce James Franco’nun başrolünü oynadığı I am Michael filmini de çeken Justin Kelly’nin üstleneceği filmde, gerçek hayatta JT LeRoy karakterine bürünen Savannah Knoop’u Kristen Stewart, tüm bu aldatmacanın beyni olan Laura Albert’ı Helena Bonham Carter, Albert’ın kocasını ise James Franco oynayacak.

Senaryosunu Justin Kelly’le birlikte bu aldatmacanın başrollerinden biri olan Savannah Knoop’un birlikte hazırladığı filmin çekimlerine bu yıl içerisinde başlanması bekleniyor.