CAPPADOX’TA EĞLENCENİN FORMÜLÜ ÇOK AÇIK

CAPPADOX’TA EĞLENCENİN FORMÜLÜ ÇOK AÇIK


Cappadox Ders Programı


Hep İstanbul, hep Glastonbury, hep Primavera nereye kadar? Klasik tabiriyle şehrin keşmekeşinden tek celsede boşanmak istiyoruz artık. Asmalı Konak dizisinin çekildiği yere gitmek istiyoruz mesela…

Açıyoruz Google’lı, yazıyoruz: Asmalı Konak, Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay… Derken o da nesi? Dizinin çekildiği Nevşehir’de bulunan Kapadokya’da düzenlenen Cappadox’a yaklaşık 1.5 ay kaldığını görüyoruz. 19 – 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox, müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava programı başlığı altındaki alternatifleri ile kalıpların dışında, hayli özgün bir festival deneyimi sunuyor.

Cappadox’un bir de mobil uygulaması mevcut. Bu tasarımı hayli hoş mobil uygulama sayesinde festival programı hakkında enine boyuna bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Sadece bilgi sahibi olmakla da kalmıyorsunuz. Cappadox’a gitmeden önce kendi programınızı yapıp, “İşte ben böyle biriyim!” diyerek sosyal medya aracılığıyla cümle alemle paylaşabiliyorsunuz.

Play Tuşu olarak “Bizim başımız kel mi?” diyor ve örnek olması açısından Cappadox ders programımızı paylaşıyoruz.

Uygulamada bizleri şöyle güzel, ciciş bir arayüz karşılıyor.

I9Btk0Q

Bu ekranda, ilgili bölümlerdeki tüm programları görebilmek adına seçenekler mevcut. Gönlünüzce seçin, şimdi seçin, hemen seçin.

kVemWnY

 

19 Mayıs’ın müzik kolu açılışını bugüne kadar yayınladığı 5 albümle gönül hanelerimize ismini yazdıran Kanadalı grup Esmerine’le yapıyoruz. Müziğinde drone, post-rock ve Türk folk müziğinden de etkilenen Esmerine sayesinde Cappadox boyunca kuracağımız “Ne iyi ettik de geldik” cümlesini ilk kez kullanacağız.

Saatler 22:00’yi gösterdiğinde ise yerli müzik sahnemizin incilerinden Gevende ile folk müzik, caz ve rock’ın muhteşem birlikteliğine tanıklık edeceğiz.

23:30’da ise Perili Ozanlar Vadisi’nde günün kapanışını yapıyoruz. Kime Ne’nin Ricardo Villalobos Mix’i ile playlist’lerimizin tapusunu alan İnsanlar bizleri bekliyor.

iexTGiY

Haydi 20 Mayıs, çıldırt bizi!

Güne Kızılvadi’deki Gün Doğumu Konseri’yle başlıyoruz. Müziğin ekseni etrafında dönecek harika bir günden daha güzel ne olabilir ki? Hiç!

Aşk Vadisi’nde yeşili yeşil demeyeceğimiz, doğanın koynuna sarılıp uyuyacağımız piknikle de saat 13:00 civarını kuponlarımıza yazıyoruz.

Derken telefon çalıyor, arayan Gurme Tadım. Soluğu saat 15:00’te Maara Konak’ta alıyoruz.

“Saat 19:00’da elektronik müziğin ikon ismi Fennesz’i kaçırırsak bizlere yazıklar olsun” demiştik. Yazıklar olmasın, çünkü Fennesz için Bezirhane’deyiz. Yine söylüyoruz: “Ne iyi ettik de geldik!”

Og1ZHeB

Cappadox’un ilk iki gününde ziyadesiyle eğlendik, yedik ve de içtik…

Yürüyüş, insanın kendine yakışan yolu yürümesidir. O zaman ne yapıyoruz? Saat 09:30’daki yürüyüş için kendimizi programlıyoruz.

Ama durun, iki arada bir derede kalmak da mümkün. Uçhisar’daki etkinlikte, doğa ve tarım sevgimize karşılık bulan Gelin Bahçemizi Ekelim’e de gidebiliriz.

Kendine özgü gitar tekniği ile müzik literatüründeki yerini alan Kaki King’in mükemmel performansını tabii ki de kaçıracak değiliz. Saat 19:00 dediniz mi, ver elini Bezirhane!

“Şöyle ağız tadıyla bir dolunay izleyemedik yahu…” diyenlere inat, saat 22:00’de Kızılvadi’de gerçekleşecek Dolunay Gecesi’yle Cappadox serüvenimizi noktalıyoruz.

Bizim planımız bu, eminiz sizler çok daha iyisini yapacaksınızdır. 19 – 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox için planlarınızı yapmanın tam sırası. “Planlamak, Cappadox’a gitmenin yarısıdır” özlü sözüne uyarak mobil uygulamayı App Store’dan indirebilisiniz. Festivalin biletlerini ise şuradan satın alabilirsiniz.

Kapadokya’da ve tabii ki Cappadox’ta görüşmek üzere!