UZUN ÇUBUĞU BEKLER GİBİ BEKLEDİĞİMİZ TETRİS FİLMİ GELİYOR!

UZUN ÇUBUĞU BEKLER GİBİ BEKLEDİĞİMİZ TETRİS FİLMİ GELİYOR!


Hep kare, hep kare!


Tetris’i beyaz perdeye taşıma projesi son senelerde ortalıkta dolanan dedikodulardan biriydi. Birçok kişi güldü geçti ya da haberi şaka olarak algıladı çünkü Tetris Türk dizisi gibi 120 dakikaya nasıl çekilebilir ki? Bu mantığa inat, ikonik oyunun kesinleşmiş film projesi ortaya çıktı. Hem de üçleme olarak!

Yani ‘’Saçmalamayın Tetris’ten yola çıkıp film mi çekilir?’’ sorusuna Threshold Global Studios 80 milyon dolarlık bütçesi ile cevap vermiş durumda. Projede stüdyo sahibi Bruno Wu ve Mortal Kombat prodüktörü Larry Lasanoff olduğunu hesaba katarsak, bilim kurgu olduğu varsayılan üçlemeden beklentiler yükseliyor.

Açıkçası bu nokta dışında elimizde birkaç sorun var; ortada bir tema, karakter, senaryo, yazılmış tek bir cümle dahi yok. Sadece geometrik renkli bloklardan bahsediyoruz. Çin-Amerika ortak yapımı olan Tetris üçlemesini beklerken aklınıza gelen Tetris senaryolarını bizimle paylaşın, bizim senaryomuz aşağıdadır:

Filmin hikâyesi 22. yüzyılda, Tetris adlı bir uyduda geçer. Bir gaz devinin yörüngesinde dönen Tetris, 3-4 metre uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, kabile kültürünü benimsemiş, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na’vi halkına ev sahipliği yapmaktadır. İnsanlar, Tetris’in havasını soluyamadıkları için, sinirsel bağlantı aracılığıyla kontrol edilebilen insan ve Na’vi karışımı Tetrisliler üretirler. Felç olan Deniz Piyadeleri mensubu Jake Sully, bir Tetrisli olarak Tetris’te yaşamaya gönüllü olur. Bir Na’vi prensesine aşık olan Sully, kendisini Tetris’i gün geçtikçe tüketen insan ordusu ile Na’vi halkının arasındaki çatışmanın ortasında bulur. Onu en çok etkileyen şey, en nihayetinde daha iyi bir beden içinde olup, felçli olan bacaklarını tekrar hissedip (Tetrisli bedeninde) eskisi gibi koşabilmesidir. Zamanla Prenses Neytiri ile bir ilişki içine girdiklerinde, Jake artık insanların amacını tamamen unutup, Na’Vi direnişine katılarak organize bir şekilde insanlara karşı koyar. Daha sonra Na’Viler, Jake’in onlara ilk başlarda yalan söylediğini anlayınca onu öldürmeye kalkarlar ama en sonunda bu karardan vazgeçerler. Hikâyenin sonu, Neytiri ve Jake’in tekrar buluşması ve Jake’in tamamen Tetrisli bedenin içine girmesiyle biter.