WES ANDERSON GİBİ FİLM ÇEKMEYİ ÖĞRENİN

WES ANDERSON GİBİ FİLM ÇEKMEYİ ÖĞRENİN


The Wes Anderson Collection: Grand Budapest Hotel


Wes Anderson filmlerinde yer alan renkler, objeler, karakterler, müzikler ve aklınıza gelebilecek daha bir sürü şey internette defalarca incelendi, videoları hazırlandı. Ancak bu konuda kimse Matt Zoller Seitz’in hazırladığı projelerle boy ölçüşemedi.

Sıkı Wes Anderson hayranlarının ismine aşina olacağı Matt Zoller Seitz, Amerikalı bir film eleştirmeni ve Wes Anderson filmleriyle de epey ilgili. Seitz, 2013 yılında The Wes Anderson Collection isimli kitabı çıkarmış ve ünlü yönetmenin o zamana kadar çektiği filmleri detaylı bir şekilde yorumlamıştı. Anderson’ın son filmi The Grand Budapest Hotel’i bir seneyle kaçıran Seitz, daha sonra sadece bu filme özel The Wes Anderson Collection: The Grand Budapest Hotel isimli yeni bir kitap daha yayımladı. “Ben şimdi nereden bulayım bu kitabı?” diye soranları duymuş olacak ki Seitz, kitaptaki çalışmasının özetini 16 dakikalık belgesel niteliğinde bir videoya dönüştürdü.

Wes Anderson’ı Wes Anderson’dan daha iyi tanıyan Matt Zoller Seitz’in hazırladığı ders niteliğindeki The Grand Budapest Hotel videosunu aşağıda izleyebilir, Wes Anderson gibi film yapmanın inceliklerini öğrenebilirsiniz.