DAVID BOWIE’NİN EŞSİZ SANAT KOLEKSİYONU NEW YORK’TA

DAVID BOWIE’NİN EŞSİZ SANAT KOLEKSİYONU NEW YORK’TA


Major Tom'dan Sotheby's'e


Ünlü müzayede evi Sotheby’s, geçtiğimiz Haziran ayında David Bowie’nin kişisel sanat koleksiyonundaki 400’den fazla eserin bir sergide yer alacağını ve daha sonrasında bu eserlerin Kasım ayında satışa çıkarılacağını duyurmuştu. İlk olarak Londra’da sergilenen Bowie/Collector isimli sergi, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren New York’ta ziyeretçileriyle buluşacak.

Thin White Duke’un eşsiz sanat koleksiyonunda Frank Auerbach, David Bomberg ve Harold Gilman gibi önemli İngiliz sanatçıların eserlerinin yer aldığı biliniyordu. Sergilenmesinin ardından açık arttırma yöntemiyle Kasım’da satışa çıkacak bu eserlerin yanı sıra, yine Bowie’nin koleksiyonunda bulunan Jean Michael Basquiat’nın 1984 yapımı Air Power isimli ünlü tablosu da New York Sothebys’teki sergi kapsamında görülebilecek. Bu eserlerin haricinde, Damien Hirst’ün Bowie şarkısı “Hello Spaceboy” için yaptığı “Beautiful, Hello, Space-Boy” isimli eser de sergi kapsamında yer alacak. Bu eserin Kasım ayındaki açık arttırmada yaklaşık 400.000 Dolar karşılığında alıcı bulması bekleniyor.

Londra’da gerçekleşecek satış etkinliğinden önce dünyanın çeşitli yerlerinde eserlerin yer aldığı Bowie/Collector isimi sergiyi ziyaretçileriyle buluşturacak Sotheby’s, böylelikle Kasım ayında gerçekleşecek müzayedeye ilgiyi daha da arttırmayı planlıyor.

Bu sergiye paralel olarak, David Bowie’nin hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Soho’daki evinde de eserlerin bir bölümü 4 gün boyunca sergilenecek.