İSTANBUL GECE HAYATININ YENİ BAŞKENTİ: #STUDIO

İSTANBUL GECE HAYATININ YENİ BAŞKENTİ: #STUDIO


Bu hafta ve her hafta #studio'da olmak için nedenler


#studio’yu şimdiye kadar duymadıysanız, bundan sonra sık sık duymaya, hatta içinde de sık sık bulunmaya hazır olun! Zorlu PSM’nin devasa coğrafyasındaki sahnelerden sadece biri olan #studio, bu sezondan itibaren elektronik müzik, indie müzik ve pek çok alternatif etkinliği bir araya getirdiği programıyla “Gece hayatım, kültür ve sanatım olmadan asla!” diyenlerin yeni rotası olacak!

studyo-1

#studio, Ana Tiyatro ve Drama Sahnesi’nden farklı olarak tam anlamıyla bir kulüp atmosferine sahip. Ses sisteminden sahne tasarımına kadar dört dörtlük diye tabir edebileceğimiz #studio’da, dünyaca ünlü DJ ve prodüktörlerin performanslarının yanı sıra, indie müzik başta olmak üzere sevdiğiniz pek çok grubun şahane canlı performanslarına tanıklık ederken Zorlu PSM içinde alternatif bir mekana daha kavuşmanın mutluluğunu da yanınızda götüreceksiniz!

#studio’nun tematik ders programı şu şekilde ilerleyecek. Çarşamba günleri alterntif yerli sahnemizin en başarılı isimlerine ayrılmış durumda. Perşembe ve Cuma günleri ise hem yerli hem de yabancı isimlerden karma bir program bizleri bekliyor olacak. #studio, elektronik müziğin en gözde isimleriyle Cumartesi günleri dev bir partiye dönüşecek.

600 kişilik kapasitesiyle yurt dışındaki akranı ünlü kulüp ve konser salonlarının sunduğu tüm avantajları ziyaretçilerine sunan #studio, bu sezon hayli aktif bir gündeme sahip. Sabah 04.00’e kadar sürecek parti serileri, drum and bass’in ekol isimleri Fabio and Grooverider önderliğindeki 25 Years of Drum and Bass Parties’le geçtiğimiz hafta başladı bile!

Bu hafta sonu ise elektronik müzik takipçilerini ihya edecek türden bir Cuma-Cumartesi söz konusu. Techno müziğin karizmatik ismi Jimmy Edgar, Ece Özel’in warm-up’ını yapacağı setiyle yarın akşam #studio’da olacak. Edgar’ın dans pistini titretecek setiyle akşamı sabahı ettikten sonra ise Cumartesi gecesi 90’lı yıllardan bu yana techno ve house müzik sahnesinde bir ekole dönüşen Marc Romboy, Cervus’un warm-up’ını yapacağı DJ setiyle sizleri karşılayacak!

2 Kasım’da gerçekten çok beklenen ikinci albümü Beklenen’in lansman konseriyle Yok Öyle Kararlı Şeyler’i #studio sahnesinde izleyebilirsiniz. Bu konser, albümdeki şarkıların birbirinden yetenekli illüstratörler tarafından resmedildiği ücretsiz bir sergiyle 25 Aralık’a kadar pekiştirilecek.

Deniz Taşar’ın 9 Kasım’daki “Uykuda Bir Bulut” Albüm Lansman Konseri, Yok Öyle Kararlı Şeyler’in başlattığı lansman akımının devamını getirecek.

Flying Circus partileriyle isimlerini büyüttükçe büyüten İspanyol elektronik ikilisi Audiofly, bütün sezona yayılan bir parti kıvamındaki #studio’nun 18 Kasım’daki konuğu olacak. Fuchs ve Cure-Shot’ın setleri, Auidofly’a eşlik edecek.

Sıra geldi sezonun en heyecan verici etkinliklerinden birine! Elektronik müziğin karanlık yakasını başarıyla temsil eden İngiliz prodüktör Actress’in 25 Kasım’daki performansını şimdiden merakla bekliyoruz.

İdol lazım mıydı? Verelim! Techno ve French-Electro sahnesinde müziğinden imajına kadar bir idol olarak kabul edilen Miss Kittin, Mabbas’ın warm up ve after party’sini yapacağı performansıyla 26 Kasım’da #studio’da!

Komapkt’ı nasıl bilirsiniz? Elektronik müziğin Köln merkezli ikonik plak şirketinden ne çıksa ekmekli ekmeksiz yeriz. Dolayısıyla Hollandalı elektronik müzik ikilsi Weval’in yılın en iyi kayıtlarından biri olarak kabul gören albümünü de yeriz! Weval, İsveçli elektronik müzik ikilisi Gidge’le beraber 10 Aralık’ta #studio’da olacak. Villettemusic’in setini de dinleyebileceğiniz etkinliğin, sezonun en iyilerinden biri olacağına garanti gözüyle bakıyoruz.

Singer/songwriter ekolünün en başarılı isimlerinden Mercury Prize adayı İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Harcourt’un performansını ise 15 Aralık için ajandalarımıza büyük harfle not aldık bile!

Geldik hevesle beklediğimiz bir etkinliğe daha! Finlandiyalı müzisyen/prodüktör Jimi Tenor ve aynı zamanda eşi olan ABD’li şarkıcı, besteci ve görsel sanatçı Nicole Willis’in, “Ben bildiğiniz deep house projelerinden değilim.” diyen özgün projesi Cola & Jimmu, Cervus’un warm up’ını yapacağı performansıyla 16 Aralık’ta #studio’da olacak!

Yepyeni, teknik olarak A’dan Z’ye mükemmel ve en önemlisi programıyla parmak ısırtan bir mekana kavuştuğumuz için hayli mutluyuz! Partiler ve konserler haricinde birbirinden prestijli tiyatro oyunları ve Londra’nın sembol haline gelmiş kültür – sanat merkezi Royal Opera House’taki operaların gösterimine de ev sahipliği yapacak #studio, bu yıl ev ve iş dışında en çok ziyaret edeceğimiz yerlerden biri olacak!