RADIOHEAD GİTARİSTİ ED O’BRIEN’DAN SOLO ALBÜM AÇIKLAMASI

RADIOHEAD GİTARİSTİ ED O’BRIEN’DAN SOLO ALBÜM AÇIKLAMASI


Thom Yorke, Jonny Greenwood ve Phil Selway'in izinden


Geçtiğimiz Mayıs ayında 9. stüdyo albümü A Moon Shaped Pool’u yayınlayan Radiohead yoluna devam ediyor. Grubun gitaristi Ed O’Brien da… O’Brien, önümüzdeki yıl bir solo albüm çıkarmayı planladığını açıkladı. Grubun diğer üyeleri Thom Yorke, Jonny Greenwood ve Phil Selway’in ardından geç de olsa solo albüm çıkaranlar kervanına katılacak O’Brien, daha önce böyle bir deneyime hazır olmadığını; ancak bu sefer solo albüm yayınlamaya kararlı olduğunu söyleyerek hayranlarını şimdiden heyecanlandırdı.

BBC Radio 6 ile yaptığı röportajda, solo albüm fikrinin 2000 yılında ailesiyle birlikte Brezilya’da küçük bir çiftlikte yaşadığı dönemlerden beri kafasında olduğunu; fakat ortaya çıkardıklarından tam anlamıyla hoşnut olmayınca bu fikrinden vazgeçtiğini dile getiren O’Brien, özellikle de Rio Karnavalı’nın kendisine ilham verdiğini belirtti.

A Moon Shaped Pool’un dünya turnesini de hesaba katarsak, bu yıl O’Brien için oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor.

Ed O’Brien’ın Radiohead’in ilk zamanlarını, albüm fikrinin gelişim sürecini ve Brezilya’da geçirdiği dönemin bu sürece etkilerini anlattığı samimi röportajın tamamını şuradan dinleyebilirsiniz: