RED BULL MUSIC ACADEMY RADIO İSTANBUL’A GELİYOR!

RED BULL MUSIC ACADEMY RADIO İSTANBUL’A GELİYOR!


10 günlük şölen


Red Bull Music Academy’nin gezgin radyosu; Los Angeles, New York, Berlin ve Detroit gibi şehirlerin ardından İstanbul’a uğruyor! 11-20 Kasım arasında Pera 64’te yer alacak radyo istasyonu; 70 sanatçı, 60 radyo programı, 6 paralel etkinlik ve 8 canlı stüdyo performansıyla dopdolu bir 10 gün yaşatacak. RBMA; sanatçı röportajları, tematik programlar, özel çalma listeleri, projeye konuk olacak yabancı sanatçıların programları ve canlı performans kayıtları derken şehrin müzik kültürüne ve müzikseverine yakışan yoğun bir etkinlik programıyla bizlerle olacak. Yayınları www.rbmaradio.com/istanbul adresinden takip etmek mümkünken “Bana kanlı canlısı lazım” diyenin Şişhane’deki Pera 64’ü ve diğer etkinlik mekanlarını ziyaret etme imkanı da olacak. Başlı başına heyecan verici bu haberi siz bir de etkinliklerin detaylarını okuyunca görün. Hazırsanız başlayalım.

İlk sekiz gün boyunca 16-17 saatleri arasında elektronik müziği ülkeye getiren birkaç kişilik heyet içinde yer alan Gökçen Kaynatan, Efsaneler Kuşağı’yla bizlerle olacak. Yeni Türkü, Zafer Dilek, Seyyar Taner, Okay Temiz, Cahit Berkay ve Murat Özkent gibi Türk müziğinin efsanelerinin müzikleriyle ilerleyecek olan program, 100 Şarkıda Memleket Tarihi kitabıyla ülke müzik tarihini hatmettiğini kanıtlamış Murat Meriç tarafından sunulacak.

Mirkelam, Ayşegül Aldinç ve Yasemin Mori gibi isimleri konuk edecek olan radyo stüdyosu; Can Güngör, 90BPM, Korhan Futacı Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem, Palmiyeler ve Baba Zula gibi isimlerin canlı performansına da sahne olacak. İnsanlar, Adamlar ve Hayvanlar Alemi gibi alternatif rock gruplarına da yer verecek olan RBMA İstanbul, farklı türlerden müzisyenleri bir araya getiren ve “Bana hitap etmiyor” diyen dinleyici tespit edildiği anda ağzına vurulabilecek programıyla ülke müzik sahnesine iddialı bir giriş yapacak.

İstanbul’da yaşamayan, ama RBMA Radio etkinliklerini radyodan takip etmekle yetinmeyip bizzat orada bulunmak isteyen İzmirli ve Ankaralılar için de güzel birer haberimiz var. Kornel Kovacs ve Kaan Düzarat; 28 Ekim’de DJ No Frost ile İzmir’deki 1888’de, 29 Ekim’de ise DJ Cem Vegas ile Kite’da sahne alacak. Kaan Düzarat İzmir ve Ankara için hazırlanacak programlara da el atacak, RBMA Radio İstanbul devam ederken bu iki şehrin radyo programlarının prodüktörlüğünü üstlenecek. İstanbul’daki yan etkinlikte ise Motor City Drum Ensemble, Young Marco ve Ahu, 11 Kasım’da Babylon’da gerçekleştirecek gecede bu on güne start veren açılış partisinde bir araya gelecek.

12-13 Kasım’da Kadıköy’deki Bant Mag Havuz’da gerçekleşecek etkinlikle Anadolu  Yakası’na taşınacak proje, Berke Can Özcan’ın Big Beats Big Times / Full Moon Theory Live Band performansını ağırlayacak. 17 Kasım Perşembe ise yine Gökçen Kaynatan’la başlayıp gece 02.00’ye kadar devam edecek. 19.00 – 21.00 arasında Gökçen Kaynatan ve Elektronikleri adlı projeden daha önce hiç çalınmamış kayıtlar Kırım Kilisesi’nde dinleyicilerle buluşurken gece, 21.00 – 00.30 arası El Hamra Sineması’ndaki Ah! Kosmos konserinin üzerine Can Şişman ve Deniz Kader’in gerçek zamanlı işitsel ve görsel performansları NOS Visuals ile Cuma’ya bağlanacak. Fuck Buttons’ın kurucularından İngiliz prodüktör Benjamin John Power’ın solo projesi Blanck Mass’le gece kapanırken on günlük etkinliğin kapanış partisi 19 Kasım’da 23.00 – 02.00 arasındaki Mano Le Tough ve Tufan Demir’in sahne alacağı Indigo’da gerçekleşecek.