THE ROLLING STONES YENİ ALBÜMÜNÜ AÇIKLADI: BLUE & LONESOME

THE ROLLING STONES YENİ ALBÜMÜNÜ AÇIKLADI: BLUE & LONESOME


Rock'n'roll'un eli kulağında


İngiltere’nin kraliçe ve sütlü çaydan sonra dünyaya sunduğu nimetlerden biri olan; rock’n roll’un kilometre taşlarından The Rolling Stones’tan yeni albüm haberi geldi.

Bir süredir devam eden dedikoduların doğrulanmasıyla, The Rolling Stones’un yeni albümünün Aralık ayı içerisinde bizlerle buluşacağı kesinleşti. Köklü Alman plak şirketi Polydor tarafından 2 Aralık’ta raflarda yerini alacak Blue & Lonesome isimli albüm, efsanevi grubun 25. albümü olma özelliğini de taşıyacak. 12 şarkının yer alacağı Blue & Lonesome, İngiltere’deki British Grove Studios’ta üç günde kaydedildi. Kaydın, blues ağırlıklı bir köklere dönüş albümü olduğu söyleniyor.

Kayıtlarında turne süresince gruba eşlik eden Darryl Jones, Chuck Leavell ve Matt Clifford’ın yanı sıra iki şarkıda ise gitarıyla Eric Clapton da gruba eşlik etti. Bir köklere dönüş albümü olduğunu söylenen bu albümde The Rolling Stones, gençlik yıllarında ilham aldığı blues sanatçılarından Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter ve Howlin’ Wolf gibi önemli isimlerin şarkılarını cover’lıyor.

Albümün prodüktörlerinden Don Was’ın açıklamasına göre bu albüm grubun üretmeye ve blues müziğe duyduğu saf sevginin bir ürünü.

2 Aralık’ta yayınlanacak albümün şarkı listesi ise aşağıdaki gibi;

  1. ‘Just Your Fool’
  2. ‘Commit A Crime’
  3. ‘Blue And Lonesome’
  4. ‘All Of Your Love’
  5. ‘I Gotta Go’
  6. ‘Everybody Knows About My Good Thing’
  7. ‘Ride ‘Em On Down’
  8. ‘Hate To See You Go’
  9. ‘Hoo Doo Blues’
  10. ‘Little Rain’
  11. ‘Just Like I Treat You’
  12. ‘I Can’t Quit You Baby’