ÜNLÜ RESSAM EDWARD HOPPER’IN EVİNDE BİR GECE GEÇİRMEK İSTEYEN?

ÜNLÜ RESSAM EDWARD HOPPER’IN EVİNDE BİR GECE GEÇİRMEK İSTEYEN?


Hem de +1’inizle


Nighthawks, Chop Suey ve Office at Night gibi tablolarıyla tanınan ünlü ABD’li ressam Edward Hopper’ın Nyack, New York’taki evi, Edward Hopper House Art Center tarafından başlatılan açık arttırmayla konaklamaya açıldı. 70’lerden beri müze olarak kullanılıp sanatçının eserlerini görme fırsatı sunan ev, sadece bir gece için iki şanslı sanatsevere ev sahipliği yapacak.

CHOP SUEY

NIGHTHAWKS

Amerikan gerçekçiliğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Hopper’ın 28 yaşına kadar yaşadığı ve sonrasında ise aynı şehirdeki ailesini ziyarete geldiğinde kullandığı evin yatak odası, müze tarafından sanatçının erken dönem çizimleri ve tablolarından yola çıkılarak yeniden yaratıldı. Bu proje için birlikte çalışan iç mimar Ernest de la Torre ve mimar Walter Cain, döneme uygun mobilya ve dekor kullanarak sanatçının yaşadığı dönemi birebir yansıtmak adına ellerinden geleni yapmışlar.

Evde konaklama şansını yakalayacak misafirler, sanatçıya ilham kaynağı olmuş ve tekniğinde “Hudson River Light” başlığıyla kalıcı bir etki bırakmış Hudson Nehri’nin güzel manzarasına bir gecelik de olsa tanıklık edebilecekler.

Şu anda 650 Dolar’dan açılan açık arttırma, 15 Ekim’e kadar bu adreste devam edecek. Açık arttırmayı kazanan sanatsever, ünlü sanatçının evinde +1’i  ile bir gece geçirme şansına sahip olacak.