ÜNLÜLERİN KENDİLERİ GİBİ ÜNLÜ EŞYALARI BU KİTAPTA: DOCUMENT

ÜNLÜLERİN KENDİLERİ GİBİ ÜNLÜ EŞYALARI BU KİTAPTA: DOCUMENT


Başucu kitabı lazım mıydı?


Hastası olduğunuz müzisyen, oyuncu, sporcu, kısacası ikon olarak adlandırabileceğiniz kişilerin kendileriyle özdeşleşmiş eşyalarını düşünün; sonra bu eşyaların fotoğraflandığı bir kitap hayal edin. Artık hayal etmenize gerek yok!

İsviçreli fotoğrafçı Henry Leutwyler’ın yeni kitabı Document, ünlü Alman kitabevi Steidl tarafından yayımlanmayana hazırlanıyor. Daha önce yayımlanan “Neverland Lost – A Portrait of Michael Jackson” ve “Elvis by The Presleys” kitaplarıyla bilinen fotoğrafçı, yeni kitabında ünlü isimlerin kendileri gibi ünlü eşyalarını tek bir kitapta topladı.

İsviçreli fotoğrafçı Leutwyler’ın kitabı Document, ünlü isimlerin tutku objesi haline gelmiş eşyalarının bir kısmını gayet sade bir şekilde ve yakın çekim karelerle bizlere sunuyor. Hiç bu kadar yakından görmediğimiz ama bugüne kadar yakından görmüş gibi hafızalarımızda yer eden özel parçalar, son derece sade ve sahibinden bağımsız olarak karşımıza çıkarak bizleri daha çok etkiliyor.

Peki bu 250 sayfalık kocaman fotoğraf kitabının içinde kimlerin eşyaları var; John Lennon’ın bir dönem optiklerde izdihama yol açan yuvarlak çerçeveli gözlüğünden bu yıl içinde hayatını kaybeden Prince’in özel yapım gitarına, Jacob Rubenstein’ın tabancasından Gandhi’nin ayakkabılarına kadar bir çok ünlü eşya, obje ve daha neler neler, HD kalitesindeki karelerle bu kitabın içinde karşımıza çıkacak. Yayımlanma tarihi henüz netleşmeyen kitap, 65 Euro fiyatla satışa çıkacak. Kitabın ön siparişini şuradan verebilirsiniz.

Document’ın içinde yer alan fotoğraflar, 3 Kasım’da başlayacak sergiyle New York’taki Foley Gallery’de ziyaretçileriyle buluşacak. Ocak ayının başına kadar sürecek sergiye yolu New York’a düşenlerin uğramasında çok büyük fayda var.