YENİ GORILLAZ ALBÜMÜ ÖNCESİ MURDOC AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

YENİ GORILLAZ ALBÜMÜ ÖNCESİ MURDOC AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ


Noisey'den Play Tuşu'na


Son 1 aydır sosyal medyada adeta paylaşım terörü estiren ve gizemli hareketleriyle hayranlarını her an tetikte bekleten Gorillaz, gün geçmiyor ki gündem dışı kalsın…

“Her an yeni single gelebilir” dediğimiz şu günlerde grubun kurucusu Murdoc’ın Noisey’e verdiği röportajda yeni albüme dair yine hiçbir şey açıklığa kavuşmadı.

1477915817370-gorllz

 

Albüm hakkında sorulan soruları kocaman bir “NO” ile cevapsız bırakan Murdoc, onun yerine Brexit, okul yılları, ilk sahne deneyimi ve ilk öpücüğü gibi anketvari sorulara yanıt vermeyi tercih etti.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’yle olan akıbetinin netleştiği referandumda hangi yönde oy verdiği sorulan Murdoc, “Neden böyle mükemmel bir yerden ayrılmak isteyeyim ki? Litvanya’dan Torrent kasıyorum!” cevabıyla tarafını belli etti. “Blur mü, Oasis mi? sorusuna ise duraksamadan verdiği Oasis cevabıyla, Murdoc’ın Blur’un solistliğinden Gorillaz’ın 2D’liğine yatay geçiş yapan Damon Albarn’ın kalbini kırmış olabileceğini düşünüyoruz.

“Yaşayan veya hakkın rahmetine kavuşmuş en iyi İngiliz sanatçı kimdir?” sorusuna ise önce “Tabii ki ben!” dese de sonrasında “Ringo Starr’a karşı ayıp olmasın” cevabını veren Murdoc, “The Beatles mı, Rolling Stones mu?” sorusuna da The Beatles cevabını verdi.

2011’de yayınlanan The Fall’un ardından bu yıl çıkması beklenen beşinci albüm için, grubun bir yarısı Jamie Hewlett’ın yaptığı “Aceleye gelemeyecek kadar özel” tanımlamasından sonra gözler 2017’ye doğru çevrilmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise grubun basçısı Russel Hobbs, “Ne istiyorsanız bekleyebilirsiniz, siz bekleyin ya da beklemeyin; gelecek olan gelecek!” sözleriyle albüm tartışmalarına noktayı koymuştu. Grup üyelerinin Plastic Beach sonrası hikayelerini anlatan kitaplar, geçtiğimiz Cuma günü The Book of 2D’yle son bulmuştu.

Murdoc’ın ruhunu şeytana nasıl sattığından bile bahsettiği çok amaçlı, tek amaçsız röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.