BU GELEN KALİTELİ ELEKTRONİK MÜZİĞİN AYAK SESLERİ!

BU GELEN KALİTELİ ELEKTRONİK MÜZİĞİN AYAK SESLERİ!


Actress'e hazır mıyız? Çok hazırız!


Kaliteli müzik çok güzel şey… Kimilerine göre göreceli olan “Kaliteli/güzel müzik” kavramı, bazı durumlarda görecelilikten çıkacak kadar net yorumlara açık olabiliyor. İnternet sayesinde birkaç tıkla dünyanın müziğine ulaşabildiğimiz şu günlerde, yaşanan bollukla bilgi ve müzik kirliliğinin de kapıları açılabiliyor.

Bir yerden sonra kulaklarımız A4’e istifasını yazıp iyi müzik/kötü müzik farkını ayıramaz hale gelebiliyor. Aynı şey gece hayatında da geçerli. Birçok etkinlik arasından iyisini, güzelini seçmeye çalışırken vasat ve vasat altı birçok performansa da tanıklık etmek zorunda kalıyoruz. Neyse ki bu Cuma gecesi iyi ve kaliteli müzikle yüzde yüz buluşuyoruz!

17_snowdon-4

Londra’nın trendleri belirleyen elektronik müzik sahnesinin en gizemli ve yaratıcı prodüktörlerinden Actress, techno ve house’un karanlık sularında yüzerken R&B ve hip hop gibi sound’lardan da faydalanan eklektik setiyle bu Cuma gecesi #studio’da kabinin başına geçecek.

Hüvviyetinde Darren J. Cunningam yazan, ancak prodüksiyonlarını ağırlıklı olarak Actress mahlasıyla hayata geçiren elektronik müzik sanatçısı, -Actress, işleriyle sıradan bir DJ’den çok öteye, bir sanatçıya evriliyor- pek mühim plak firması Ninja Tune ve çok önemli prodüktörleri bünyesinde barındıran kendi plak şirketi Werkdiscs etiketiyle yayınladığı ik albümü Hazyville’le tam anlamıyla çarpıcı bir girişe imza attı. Techno, glitch ve house’u zamanının çok ötesinde bir sound’la kesiştiren bu albüm, elektronik müziğin klasik debut’ları arasındaki yerini kısa sürede aldı.

Bu albümün ardından yayınladığı iki albümü Splazsh ve R.I.P.’de kendi evrimini sürdüren Actress, 2014 çıkışlı son albümü Ghettoville’de ise kariyerinin şimdilik zirvesine imza attı. Pitchfork’tan Guardian’a, prestijli yayın organlarınca el üstünde tutulan albümü biribirinden bağımsız projeler izledi.

2015’te DJ-Kicks serisine ev sahipliği yapan, WARP Records etiketiyle yayınlanan Damon Albarn & DRC Music albümü Kinshasa One Two’da yer alan 10 prodüktörden biri olmayı başaran sanatçı, bu yılın başlarında ise Barbican Centre’da London Contemporary Orchestra’yla birlikte kısa sürede sold out olan bir performansa imza attı.

Ünlü Japon sanatçı Yayoi Kusama’nın Tate Modern’daki sergisine de katkıda bulunan Actress, ilk başta da dediğimiz gibi sıradan bir DJ/prodüktörden çok ötede bir isim!

Bu elektronik müzik zanaatkarının çarpıcı olacağına, hatta ‘yılın performanslarından biri’ tanımıyla kayda geçeceğine emin olduğumuz performansı, Cuma gecesi #studio’da! İyi ki kaliteli müzik var!

Bizce biletlere ŞURADAN koşun, pişman olmayacaksınız.