DİPLOMANIZDA HOMER SIMPSON FELSEFESİ MEZUNU YAZSIN İSTER MİYDİNİZ?

DİPLOMANIZDA HOMER SIMPSON FELSEFESİ MEZUNU YAZSIN İSTER MİYDİNİZ?


İçiyorum öyleyse varım...tısss...


Glasgow Üniversitesi televizyon dünyasının kendine has karakterlerinden biri olan Homer Simpson felsefesi üzerine ders vermeye başlayacağını duyurdu.

Normal bir felsefe bölümünde görebileceğiniz isimler ve akımların Homer Simpson bakış açısıyla işleneceği bu dersi John Donaldson’dan almanın ücreti ise sadece 30 pound’cuk. John Donaldson, “D’oh! The Simpsons Introduce Philosophy” isimli dersin içeriğini “Simpsonlar popüler kültürün en önemli hazinelerinden birisi, çünkü içi felsefe dolu. Aristoteles, Kant, Marx, Camus gibi önemli isimlerin fikirleri, bir çizgi film tarafından anca bu kadar saf ve tartışılabilir şekilde aktarılabilir” olarak açıkladı. Bu gündüz okulunda verilecek ders, felsefenin en ilham verici fikirlerini The Simpsons’ta olduğu gibi insanoğlunun varoluşunun absürtlüğüyle açıklayacak. Büyük eğlencenin ve tonla biranın içileceğini düşündüğümüz bu sınıf, bahçede gitarla Akdeniz Akşamları çalınan üniversite hayatı yerine çoğumuzun hayal ettiği üniversite ortamını şanslı kişilere yaşatacak gibi gözüküyor.

Kendisi de felsefe mezunu olan The Simpsons’ın yaratıcısı Matt Groening felsefeye olan sevgisini, Homer Simpson’ı yaratırken karakterin ismini Antik Yunanistan’ın en önemli ozanlarından biri olan Homeros’tan seçerek göstermiş.

Bu sezon itibariyle 28. sezonunun sonuna gelen ve iki sezon için daha FOX ile el sıkışan The Simpsons, eper bu sezonları kazasız belasız bitirmeyi başarırsa, dünyanın en uzun dizisi unvanını da 669 bölümle kırmış olacak. Dizinin yapımcılarından James L. Brooks olası bir The Simpsons 2’yi FOX’un çok istediğini ama henüz böyle bir karar almadıklarını da açıkladı.