GÜZEL ŞEYLER DE OLSUN: BİLGİ MÜZİK BÖLÜMÜ PLAKÇILIĞA EL ATTI

GÜZEL ŞEYLER DE OLSUN: BİLGİ MÜZİK BÖLÜMÜ PLAKÇILIĞA EL ATTI


Alternatif müzik BİLGİ Music Label’a emanet


Herhangi bir Türk müzik grubunun üyelerine baksanız içlerinden en az bir tanesinin mezunu olacağına kalıbımızı basacağımız Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü, pek heyecan verici müzik oluşumu BİLGİ Music Label’ı kurdu.

1478159109_b__lg___music_label_logo-2

Bir dönem “Neydi o Bilgi Müzik be!” dediğimiz ihtişamlı günlerine dönmek için atılımlarda bulunan Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü, Ediz Hafızoğlu, Kaan Düzarat, Can Güngör, Berke Can Özcan ve Ali Güçlü Şimşek gibi tanınmış öğrencilerine yenilerini katmak için yeni oluşumuyla karşımızda. Bilgi Üniversitesi’nin Müzik Bölümü bünyesinde bulunan akademisyenlerin, öğrencilerin ve bölümle ilişkisi olan herkesin, müzik alanında dinleyici kitlelerine ulaşabilmelerinin önünü açma hedefiyle kurulan dijital tabanlı bir müzik yayma platformu olan BİLGİ Music Label çalışmalarına başladı.

Projenin ilk meyvesi ise, 4 Kasım’da Bilgi Music Label etiketiyle, tüm dijital müzik marketlerde yerini alan “Yine mi Sen İstanbul” isimli teklisiyle Can Kazaz. Eğitimini Bilgi Üniversitesi’nde almış, şu anda da okul bünyesinde öğretim görevlisi olarak bulunan Kazaz, 2012 yılında “Bir Albüm”, 2014’te “Yollar ve Su” isimli albümlerini yayınlamış ve MC Recep mahlaslı Soundcloud paylaşımlarıyla kendisinden bahsettirmişti.

Hem genç yetenekleri keşfetmemize yardımcı olacak hem de alternatif müzik sahnemizi zenginleştirecek gözüken bu projeden yakın zamanda daha çok ve farklı ses duymayı bekliyoruz.