İSTANBUL VE İZMİR’İN BU YENİ CANAVAR ETKİNLİKLERİ NEREDEN GELİYOR?

İSTANBUL VE İZMİR’İN BU YENİ CANAVAR ETKİNLİKLERİ NEREDEN GELİYOR?


*SPOILER* Runaway *SPOILER*


İstanbul’daki Indigo’da ve İzmir’deki Container Hall’da Ekim ayından itibaren devam eden Etapp Kyle, Thomas Schumacher Shall Ocin ve Daniel Bortz gibi etkinlikler dikkatinizi çekmiş olabilir. Bu etkinliklerin sırrı, Runaway sözcüğünde saklı.

Günün hayhuyundan kaçmak ve gecenin tatlı bilinmezliğine yelken açmak için düzenlenen bir dizi etkinliğe adını veren Runaway, yarattığı seriyle İstanbul ve İzmir’in elektronik müzikle çevrili gece hayatında hatrı sayılır bir yere oturacağının sinyallerini vermeye başladı. Üstelik bu daha başlangıç! Elimizde 2016’nın geri kalanında iki şehre yayılacak 2’şer etkinlik ve 2017’de devam edileceğine dair verilmiş bir söz var.

2016’yı Fur Coat, Woo York & Somne, Alex.Do & SHDW + Obscure Shape, Noir etkinlikleriyle kapatacak Runaway, elektronik müziğin başarılı ve ümit veren isimlerini sizlerle buluşturacak. Seride geçtiğimiz hafta (12 Kasım) sahne alan Fur Coat, aynı zamanda geri kalan dörtlü içinden en yakın tarihte parça yayınlamış (28 Ekim 2016), yani sıcacık olan isim.

Tarihler 18 Kasım’ı gösterdiğinde, Indigo’da Ukraynalı ikili Woo York ve İtalyan Somne, techno’nun farklı yerlerden temel alan tatlarını sunacak.

2 Aralık’ta Alex.Do ile SHDW + Obscure Shape, Almanya’nın techno, dub ve house sahnesini İstanbul’a taşırken İzmir, 12 Kasım’daki Fur Coat‘un ardından 9 Aralık’ta Duran Duran’den ilham alarak müziğe başlayan René ‘Noir‘ Kristensen’le house’un iyice derinliklerine inecek. Yaptıklarıyla bizden koca bir “İyi ki geldin”i alan Runaway, yapacaklarıyla ülke elektronik sahnesine biraz hareket isteyen herkesin “İyi ki varsın”larını da hak ediyor.