KABUS KERİM’LE GÜNÜMÜZDEN GEÇMİŞE UZANAN BİR YOLCULUK

KABUS KERİM’LE GÜNÜMÜZDEN GEÇMİŞE UZANAN BİR YOLCULUK


Köklere Dönüş


Türkiye’de hip-hop müziğin öncülerinden, kendi adlarını verdikleri ve dillerimize hem olduğu gibi hem de cehennemden çıkarttığımız başka Türklere uyarlayarak pelesenk olan single’larıyla ülke rap müziğinin ilk videosuna imza atan Cartel, Almanya’da Karakan, Erci E ve Cinai Şebeke’nin bir araya gelmesiyle kurulmuştu. Bu ekiplerden Karakan’ın en önemli parçalarından biri ise Kabus Kerim‘di.

Güzel işleriyle iyiden iyiye ön plana çıkmaya başlayan Red Bull TV, internet sitesinde Cartel’in kurucularından olan Kabus Kerim’i merkezine alan bir video serisi yayınladı. 5 bölümlük seri, Kabus Kerim’in şu an yaşadığı Nürnberg’den başlayıp doğduğu şehir Manisa’ya uzanıyor ve onun müzikal ilhamlarının izini sürüyor.

Sırasıyla Nürnberg, Edirne, Ankara, Aydın ve Manisa’ya uğrayan seri; Red Bull TV’nin titiz yaklaşımı, dinamizmi kaybettirmeyen başarılı kurgusu ve konuk ettiği sanatçılarla Kabus Kerim’in kişisel tarihine olduğu kadar ülke rap ve hip-hop müziğinin de geçmişine bir yolculuk niteliği kazanıyor.

Yolculukla ilgili detaylara ve fotoğraflara İpek Atcan’ın anlatımıyla şuradan erişebilirsiniz.